1. Karlovački maraton priča

Ove godine po prvi puta Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac provodi natječaj za Karlovački maraton priča. Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Story Teller kockica, s rokom pristizanja priča do 30. ožujka 2019. godine. Namijenjen je učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Svaka priča mora biti potpisana imenima učenika koji su sudjelovali u njezinu stvaranju, a potrebno je navesti i ime škole koju učenici pohađaju te knjižnicu u kojoj je priča nastala. Odabrane priče knjižničari/ke mogu donijeti u knjižnicu ili poslati elektroničkom poštom na adresu anita@gkka.hr.
O izboru tri najbolje priče na 1. Karlovačkom maratonu priča odlučuje tročlano povjerenstvo:
– Ivana Francišković Olrom, književnica
– Mario Šimić, dipl. knjižničar
– Tatjana Basar, dipl. knjižničarka.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac te će ući u nacionalni natječaj za 4. Maraton priča u Zagrebu, koji će se održati u Dječjoj knjižnici “M-2”.
Najuspješnije tri priče moći ćete pročitati i u knjižničnom Kulturnom liftu Karlovac.

Program Maraton priča u Dječjoj knjižnici “M-2”, Zagreb odvija se od 2015. godine i potiče djecu na pisanje priča koje se stvaraju uz pomoć Story Teller kockica. Zamišljen je kao poticaj razvoju jezičnih sposobnosti i kreativnosti učenika trećih i četvrtih razreda osnovne škole te uključuje timski rad, jer učenici rade u grupama. Najbolje priče iz školskih/narodnih knjižnica pristigle na natječaj u Dječju knjižnicu “M-2”, ulaze u završni krug. O izboru tri najbolje priče Maratona priča u Zagrebu odlučuju članice žirija:
– Sonja Zubović, književnica
– Hela Čičko, knjižničarska savjetnica
– Adriana Pavelić, dizajnerica Story teller kockica.
Projekt financijski podržava autorica Story teller kockica Adriana Pavelić, a najbolje priče nagrađuju se prigodnim nagradama.
Rezultati nacionalnog natječaja bit će objavljeni na stranicama Dječje knjižnice “M-2” i Facebook stranici autorice Story Teller kockica Adriane Pavelić. Završna svečanost održat će se u Dječjoj knjižnici “M-2” kad će se najljepše priče pročitati i nagraditi.