1. rođendan Čitateljskog kluba za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova”

Pozivamo vas na proslavu 1. rođendana Čitateljskog kluba za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova”. Program proslave održat će se 7. ožujka 2016. godine u 10 sati na Odjelu audiovizualne građe Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

SOVAGost proslave bit će Mario Kovač, hrvatski kazališni i filmski redatelj, skladatelj, scenograf i dramaturg. Sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica. Doktorirao je 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorskom disertacijom na temu “Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama“. Prošle godine režirao je radio dramu “Pomračenje”, autorice Une Vizek, a izveli su je glumci zagrebačkog Kazališta slijepih i slabovidnih osoba “Novi život”.


Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” osnovala je u veljači 2015. godine Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom i uz pomoć Hrvatskog saveza slijepih, smatrajući da je knjižnica dobro mjesto za susrete slijepih i slabovidnih osoba s obzirom na tehničku i stručnu pomoć koju nude educirani knjižničari te zavidnom zbirkom zvučnih knjige koju posjeduje u svom knjižničnom fondu.
Članovi Kluba sastaju se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu od 10 do 12 sati. Sami izabiru knjigu koju će čitati i o kojoj će raspravljati na sastanku te pjesnika čije će stihove interpretirati.