12. Tjedan cjeloživotnog učenja, od 1. do 7. listopada 2018.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu zaredom organizira Tjedan cjeloživotnoga učenja – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.
Ove se godine Tjednu priključila i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, povećavao broj aktivnosti, kao i uključenih institucija, jačala se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti.
Europska dimenzija kampanje naglašena je činjenicom da se kampanja provodi u okviru projekta Promocija cjeloživotnog učenja financiranog iz Europskog socijalnog fonda, sa svrhom osvješćivanja važnosti cjeloživotnog učenja i povećanja sudjelovanja odraslih, kako bi se ojačala njihova konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini.
Sve novosti oko 12. TCU mogu se pratiti na mrežnoj stranici http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/tjedan-2018/.