Bitcoin, blockchain i kriptovalute

Pozivamo vas na besplatno trosatno predavanje “Mehanika digitalne ekonomije: Bitcoin, blockchain i kriptovalute” Tomislava Bišćana koje će se održati u petak, 16. 3. 2018. u 17:00 sati u Knjižnici za mlade, a u organizaciji Akademije za Digitalnu ekonomiju iz Londona, Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Poslovne knjižnice), hrvatskog fintech buildera Minka i domaće tvrtke Cognita.

Predavanje je namjenjeno svima, profesionalcima, amaterima i entuzijastima:

– koji žele dobiti tehnički uvid u mehaniku i principe koji stoje iza blockchain tehnologije
– koji su zaintersirani za nove tehnološke trendove u svijetu financija
– koji žele razumjeti što stoji iza pojmova Bitcoin, kriptovalute, blockchain i smart-contracts
– koji žele naučiti kako se pišu aplikacije za Bitcoin i Ethereum mrežu.

Teme Bitcoina, blockchaina, Ethereuma, Smart Contracts i digitalnog novca kod velikog su broja ljudi privukle pažnju posljednjih godinu dana s obzirom na velik porast cijene Bitcoina na Internet mjenjačnicama i burzama. Ta činjenica je omogućila mnogima da na razlici cijene ostvare novčanu dobit, za neke veliku u kratkom vremenskom roku. Na padu cijene ostvarili su gubitak. Također, veliki trend ICO (Initial Coin Offering) projekata, kao modela financiranja budućih poslova ulaganjem kriptovaluta u medijima su prikazani kao način za brz i jednostavan način stjecanja kapitala.
Ti su primjeri samo dio priče o blockchainu i Bitcoinu i samo jedni od načina primjene ovih tehnologija – i imaju špekulativnu prirodu. više:
https://www.facebook.com/events/2028722070704011/