Sve objave od gkka

Radionice i predavanje o EU projektima za knjižničare

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na radionicu “Kako uspješno napisati projekt” koju će održati Mario Protulipac, viši savjetnik za upravljanje projektima i strateško planiranje u WYG savjetovanje d.o.o. Radionica će se održati u petak, 1.9. 2017.s početkom u 9:00h u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u organizaciji Društvo knjižničara Karlovačke županije,  Matične službe Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara. Uz radionicu Marija Protulipca predavanja će održati i Adela Granić, prof. i dipl. bibl. / viša savjetnica za školske knjižničare na temu Uspješan voditelj projekta te Ana Sudarević, prof. i dipl. bibl. na temu Knjižnična dokumentacija. Ujedno Vas obaviještavamo da je napravljena nova stranica Društva knjižničara Karlovačke županije te radnu verziju možete vidjeti na stranici Društva www.dkkz.hr.
više na:  www.dkkz.hr

Poslovna knjižnica: Etično bankarstvo, Ivan Kardum


Pozivamo vas na predavanje „Etično bankarstvo“ koje će održati Ivan Kardum, u četvrtak, 4.5.2017., u 17,00 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, u sklopu ciklusa predavanja Poslovne knjižnice.
Ivan Kardum je ekonomist koji dolazi iz operativnog tima Etične banke. Tamo je zadužen za modeliranje poslovnih procesa, osmišljavanje novih financijskih instrumenata te asistent u širenju poslovne mreže.Etična banka u osnivanju projekt je Zadruge za etično financiranje čiji će primarni cilj biti ulaganje u razvoj zajednice kroz projekte koji su financijski, društveno i okolišno održivi. Na predavanju će biti riječi o principima etičnog bankarenja.

POSLOVNA KNJIŽNICA: INFINUM, JOSIP BIŠĆAN

Pozivamo vas na predavanje „Infinum – put do uspjeha“ koje će održati Josip Bišćan, u srijedu, 29.3.2017., u 17,00 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, u sklopu ciklusa predavanja Poslovne knjižnice. 
Infinum je tvrtka za izradu softvera te jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi. Osnovali su je prije dvanaest godina dvojica Karlovčana, Tomislav Car i Matej Špoler. Kasnije su im se pridružili Tamara Momčilović, Josip Bišćan i Nikola Kapraljević. Ta petorka i danas donosi ključne odluke u Infinumu. Josip Bišćan na predavanju će objasniti kako su bez kredita, zajmova i vanjskih investicija uspjeli izgraditi tvrtku koja danas zapošljava više od sto zaposlenih i ima urede u Zagrebu, Ljubljani i San Franciscu, kako je tekao put do uspjeha ali i kako ga održavaju, koji su problemi s kojima su se suočavali i koji su im planovi za budućnost.
https://www.facebook.com/events/1309635355738551/?active_tab=about

Predavanje: Nasilje u adolescentskim vezama

Pozivamo Vas na predavanje „Nasilje u adolescentskim vezama“ koje će održati Nataša Bijelić iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, a održat će se u utorak, 14.03. 2017. u 13 sati u Knjižnicu za mlade, Banjavčićeva 8 .
Pojam nasilja u adolescentskim vezama odnosi se na sustavan obrazac nasilnog ponašanja koje se čini u svrhu kontrole, dominacije i zastrašivanja. Nasilje nakon prvog incidenta postaje sve češće i intenzivnije, a zlostavljana osoba sve više gubi kontrolu nad svojim životom i postaje sve izoliranija. Stoga je rad s mladima koji ulaze u prve veze važan za razvoj zdrave veze, kvalitetnog odnosa i prevenciju obiteljskog nasilja.
Nastavi čitati Predavanje: Nasilje u adolescentskim vezama

Tomislav Perko – 7 godina na cesti

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, dolazi nam po prvi put u Karlovac. Uz nikad ispričane priče sa svojih mnogobrojnih putovanja, reći će nam kako je putovao svijetom gotovo besplatno, s kojim se izazovima hrvao svih tih godina, te kako je svoju strast za putovanjima uspio pretvoriti u karijeru.

Nakon što je njegova prva knjiga “1000 dana proljeća” polučila ogroman uspjeh u Hrvatskoj, ali i šire, predstavit će nam i svoju drugu: “1000 dana ljeta”.

Pridružite nam se na putopisnom predavanju “Tomislav Perko: 7 godina na cesti” u Knjižnici za mlade u Karlovcu (Banjavčićeva 8), 13.3.2017. godine u 18 sati.

9. samostalna izložba Bojana Kiskija: Lutam, a još sam tu?

Pozivamo vas na otvorenje 9. samostalne izložbe magistra grafike Bojana Kiskija. Izložba naziva “Lutam, a još sam tu?”bit će otvorena 27.2. u 19. sati u Knjižnici za mlade Banjavčićeva 8, a možete ju razgledati do 23.3.2017. Nakon više samostalnih retrospektivnih izložbi, ovo je prva tematska izložba grafika. Izložene će biti grafike – grafički crteži velikih formata. To je plod Bojanovog rada posljednjih četiri godine. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Krešo Mateša Nastavi čitati 9. samostalna izložba Bojana Kiskija: Lutam, a još sam tu?

Predstavljanje knjige O ljubavi

Pozivamo vas na promociju knjige dr.sc. Nikole Žuvele “O ljubavi” koja će se održati 15.veljače 2017. u Knjižnici za mlade.
Knjiga “O ljubavi” nije klasičan tekst o ljubavi, već se radi o kratkim mislima kao malim kolumnama u kojima Nikola Žuvela otkriva što se skriva iza odnosa, ali i života općenito.
U svojih prethodnim knjigama “Jedan muškarac i jedna žena” i “Muškarac i žena u procjepu” Žuvela je govorio o teoretskim aspektima koji utječu na odnose te o praktičnim aspektima odnosa. U knjizi O ljubavi potpuno pojednostavljuje ono što se skriva iza odnosa.
Nastavi čitati Predstavljanje knjige O ljubavi

Poslovna knjižnica: Davor Bruketa

Pozivamo Vas na predavanje Davora Brukete, kreativnog direktora i suvlasnika reklamne agencije Bruketa&Žinić OM koje će se održati 14.2. u 17:00h u Knjižnici za mlade. Cjelokupan profesionalni uspjeh Davora Brukete vezan je uz agenciju Bruketa&Žinić OM u kojoj je radio na brojnim projektima kao voditelj ili dio tima. Agencijski projekti osvojili su više od 300 međunarodnih stručnih nagrada, a agencijski se radovi kontinuirano objavljuju u nekima od najuglednijih stručnih publikacija u svijetu. Davor Bruketa redovito predsjeda žirijima na respektabilnim svjetskim stručnim natjecanjima, a također je gost predavač na hrvatskim i stranim konferencijama i sveučilištima. Na predavanju govorit će o svom putu od mladog kreativca do uspješnog poduzetnika. Ovo predavanje održat će se u sklopu projekta Poslovne knjižnice.
Nastavi čitati Poslovna knjižnica: Davor Bruketa

Predavanje “Biti migrant”

Pozivamo Vas na predavanje pod nazivom „Biti migrant“ koje će se održati u Knjižnici za mlade, 31.siječnja 2017. u 13h.
Predavanje će održati volonteri Centra za mirovne studije, a svoja iskustva podijelit će i migrant iz Sirije. Na predavanju će biti riječi o tome što je integracija i koji su primjeri dobre prakse, koji su problemi i izazovi s kojima se susreću izbjeglice, što radi Centar za mirovne studije i Klub volontera CMS-a tj koja su njihova iskustva u direktnom radu dok će jedan migrant iznesti svoju životnu priču. Cilj predavanja je senzibilizacija javnosti s problemima migranata i borba protiv rasizma, ksenofobija i etničkog ekskluzivizma.