Sve objave od G. V.

Izložba “Karlovačka kina” autorice Rosane Mikulić

Prva kino projekcija u Karlovcu održana je u listopadu 1896. godine, samo deset mjeseci nakon one pariške. Trebalo je vremena da ova novotarija pobudi zanimanje naših sugrađana, postane novi oblik zabave, a potom i potreba… tolika da je potakla izgradnju namjenske zgrade, preuređenje skladišnih prostora… svi su hrlili u kina. Vidjeti premijeru, postalo je pitanje društvenog prestiža, pogledati film s društvom ili podijeliti prvi poljubac u mraku kino dvorane – doživljaji za pamćenje.

A onda su došla neka druga vremena, tehnologije, mediji…

Što se sve događalo s karlovačkim kinima u proteklih 121 godinu, predočili smo kroz izložbu koja će biti postavljena ispred “Edisona” u petak, 30. lipnja 2017. godine, u 22 sata.

Postav će se moći razgledati od 3. srpnja do 1. rujna 2017. godine u Izložbenom salonu  “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

“KNJIŽNICA NA PLAŽI 2017.” od 27. 6. do 11. 8. 2017.

Ni ovoga ljeta ne morate birati između odlazaka u knjižnicu i odlazaka na kupanje, jer mi knjige donosimo vama!

Bibliokombi Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac čeka vas na Foginovom kupalištu dva puta tjedno. Svi naši članovi mogu slobodno vratiti i posuditi knjige, a oni koji to nisu, mogu se besplatno učlaniti.

Raspored dolazaka:
utorkom od 15,00 do 19,00 sati
petkom od 9,00 do 12,00 sati

Ljetni dani za malene 2017.

 

Dragi naši,
nismo zaboravili na naše najmlađe. Već treće ljeto i za predškolce knjižničari pripremaju bogat program “Ljetni dani za malene 2017.”.
Pozivamo roditelje, bake i djedove, skrbnike i sve ostale “čuvalice” da se raspitaju na našem Odjelu za djecu predškolskog uzrasta o besplatnim radionicama baš za njihove malene.
Vidimo se!

Radionica “String Art”

Dragi naši “odrasli” kreativci, pozivamo vas na radionicu “String Art” koja će se održati u utorak, 20. lipnja 2017. godine, s početkom u 17:00 sati na Odjelu audiovizualne građe.
String art je tehnika omatanja niti oko čavlića zakuckanih prema nekoj šabloni. Može biti matematički uzorkovano i simulirati zanimljive, kompleksne geometrijske oblike. Na ovoj će se radionici ucrtavati orisi jednostavnih shema, zakuckavati čavliće i omatati niti slobodno u raznim smjerovima ili prema zadanom obrascu.

Za radionicu se trebate prijaviti na mail mbarisic@gkka.hr.

P.S. Molimo vas da ponesete svoj čekić

Besplatne radionice francuskog jezika, program EURODYSSÉE

Pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnim radionicama francuskog jezika, koje će se provoditi u okviru međunarodnog programa razmjene mladih EURODYSSÉE, a voditi će ih izvorni govornik, Belgijanac D.B. Radionice su organizirali Europe Direct – EDIC Karlovac i Karlovačka županija u suradnji s Gradskom Knjižnicom “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.
U ponudi su dvije radionice:
• od 18. do 21. srpnja 2017. godine, 10:00-11:30 sati – za školsku djecu do 15 godina starosti (15 polaznika), trajanje 1 ½ sat/dnevno i
• od 25. do 28. srpnja 2017. godine, 10:00-12:00 sati – za srednjoškolsku djecu i studente od 16 do 21 godinu starosti (15 polaznika), trajanje 2 sata/dnevno.

Predbilježiti se možete na Odjelu audiovizualne građe osobno (Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, Karlovac) ili na broj telefona 412-377 (105).

Nastavi čitati Besplatne radionice francuskog jezika, program EURODYSSÉE

Nagradna igra u suradnji s Kino.hr

Volite trilere? I to skandinavske? Čitati i gledati? U tom slučaju imamo pravu poslasticu za vas ☺️. Na našem Informativno-posudbenom odjelu pronađite kutak posvećen poznatom autoru trilera, Jussi Adler Olsenu. U suradnji s KINO.hr imamo malo iznenađenje: dijelimo 2 puta po dvije ulaznice za projekciju filma ‘Poruka u boci’ koja će se održati na Starom gradu Dubovac, 21. 6. 2017. u 21,30 sati. Prve dvije ulaznice dijelimo danas najbržem od vas koji točno odgovori na nagradno pitanje koje glasi: Kako se zove policijski inspektor iz serije trilera kojom je Adler Olsen osvojio čitatelje? Sretno!

https://www.facebook.com/KnjiznicaKarlovac