Preporuka stručne literature

U knjizi “Moć marketinga  u knjižnom nakladništvu”  prvi puta je predstavljen detaljan i iscrpan prikaz stanja u hrvatskom knjižnom nakladništvu. Knjiga daje potpuno nov, kritički i znanstveno utemeljen i relevantan te na hrvatskom tržištu primjenjiv model upravljanja marketingom kao ključnjim čimbenikom održivosti i razvoja nakladništva.
 

“Knjižnice i kontinentalni turizam” je zbornik radova s istoimenog međunarodnog stručnog skupa kojeg je organizirala Gradska knjižnica Beli Manastir, Središnja knjižnica Mađara u RH,  u Belom Manastiru 11. studenoga 2016. godine. Skup je organiziran radi razvijanja svijesti o kulturnom turizmu u lokalnoj zajednici iz perspektive kulturnih i turističkih djelatnika..

   “E-biblioteka je zbirka stručnih radova Vesne Injac Malbaša. Elektronske, virtualne, digitalne, hibridne, knjižnice bez zidova, jesu teme koje već dugo zaokupljaju pažnju knjižničara i otvaraju potrebu za novom i dobrom literaturom koju mogu koristiti. Autorica se u svom dugogodišnjem stručnom radu bavila ovom tematikom kako teorijski tako i praktično, objavljujući stručne radove.

U nizu Povremena izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljen je ISBD: međunarodni standardni bibliografski opis. Objedinjeno izdanje ISBD-a zamjenjuje sve dosadašnje specijalizirane ISBD-ove za pojedine vrste knjižnične građe te predstavlja vrijedeći IFLA-in standard za bibliografski i kataložni opis svih vrsta građe. Knjigu je prevela dr. sc. Ana Barbarić, a stručna je redaktorica prijevoda dr. sc. Mirna Willer.

Izdanje je moguće naručiti preko online narudžbe.

******************************************************************************

HKD Novosti donose najnovije informacije iz knjižničarstva kroz svoje stalne rubrike: intervjui s istaknutim domaćim i stranim knjižničarskim stručnjacima, izvješća o sastancima i odlukama izvršnih tijela Društva, pregled događanja iz regionalnih društava, izvješća sa sastanaka Hrvatskoga knjižničnog vijeća i vijesti o međunarodnim zbivanjima s naglaskom na one iz IFLA-e i EBLIDA-e. Uz to HKD Novosti donose i pregled događanja iz hrvatskih knjižnica te prikaz održanih skupova i predavanja.

Od broja 39 (travanj 2008.) izlazi isključivo u elektroničkom obliku  http://www.hkdrustvo.hr/hkdnovosti/

Ljudevita Šestića 1, Karlovac