Pretraži katalog IGK     

Knjižnica i čitaonica za mlade

   Banjavčićeva 8, 47000 Karlovac   Tel: 614 188   E-mail: mladi@gkka.hr

 
 O nama
   Tko smo
   Što nudimo
   Aktualno
   Foto galerija
   Događanja
 Linkovi
 Kontakt
 
 
 

 
 
   Poštovani korisnici ,

dobro došli na mrežne stranice Knjižnice i čitaonice za mlade Karlovac, novootvorenog odjela Gradske knjižnice «Ivan Goran Kovačić» - Karlovac.         Knjižnica za mlade otvorena je 2003. godine povodom 165. godina postojanja Gradske knjižnice I.G. Kovačić u sklopu proslave obljetnice utemeljenja grada Karlovca – 11. srpnja. Projekt su poduprli Grad Karlovac i Ministarstvo kulture financiranjem uređenja prostora suvremenom opremom. Knjižnica za mlade je ugodan prostor jer podsjeća na dnevni boravak vlastite kuće. Ona je prava oaza za mlade ljude željne zanimljive literature i autorskih filmova,surfanja Internetom ili pak debatiranja o najrazličitijim temama.                                       

      ››› više


Gradska knjižnica «Ivan Goran Kovačić» Karlovac otvorila je 2003. godine povodom 165. godina postojanja novi odjel - Knjižnicu i čitaonicu za mlade. Otvorena je u sklopu proslave obljetnice utemeljenja grada Karlovca – 11. srpnja 2003. Projekt su poduprli Grad Karlovac i Ministarstvo kulture financiranjem uređenja prostora suvremenom opremom. Smještena je na vrlo atraktivnom mjestu u gradu pokraj kojega mladi prolaze na putu za školu. Ideja je nastala u sjevernoj Italiji gdje se otvaraju male knjižnice koje odgovaraju raznovrsnim zahtjevima mladih.

 Knjižnica za mlade je ugodan prostor jer podsjeća na dnevni boravak vlastite kuće. Ona je prava oaza za mlade ljude željne zanimljive literature i autorskih filmova, surfanja Internetom ili pak debatiranja o najrazličitijim temama uz ispijanje kave.

              

 Ponuđeni materijal od knjiga do časopisa se ne posuđuje. Takva vrsta usluge se ne nudi u ovoj vrsti knjižnice jer je ona namijenjena mladima, poslovnim ljudima i svima koji se žele opustiti uz dobru knjigu u ugodnom prostoru.

Literatura u Knjižnici za mlade orijentirana je na interese mladih: ovisnosti, sida, spolno zdravlje, ekstremni sportovi, razvoj samopouzdanja, film, astronomija, ekologija i mnoge druge teme.

Uz navedene sadržaje novost Knjižnice za mlade je računalo opremljeno softverom «Jaws» koji omogućuje i slijepim osobama da surfaju Internetom. To je prva narodna knjižnica u Hrvatskoj koja nudi takvu vrst usluge za slijepe. Na Internetu se danas mogu pronaći i računalne igre za slijepe: tekstualne avanture, mozgalice, šah, virtualni svjetovi, akcijske zvučne igre i mnoge druge. Upravo zbog toga slijepi u Knjižnici i čitaonici za mlade mogu besplatno pristupiti Internetu i zajedno družeći se provoditi vrijeme.

           

 

     
                         Knjižnica i čitaonica za mlade , Banjavčićeva 8, 47000 Karlovac

   Aktivnosti 5. mjesec
 


► IZLOŽBE:

26.04.- 09.05
Izložba „Negativne posljedice globalizacije“

09.05. - 25.05.
Izložba fotografija „Hvala Hrvatska“

►PREDAVANJA:

5.05. u 10 h
Predavanje „Prosvjeta“

7.5. 13:30 – 15:30h
Izbori područnog odbora Komore arhitekta

08.05. u 10 sati
Prezentacija „Projekt Zvijezda“ Gradsko poglavarstvo i učenici

09.05. 25.05. 16 sati Otvaranje izložbe Japanskog veleposlanstva

11.05. u 13 sati
Crveni križ – „Nove snage“ volonterizam, predavanje

16.05. u 13 sati 
„Nasilje u adolescentskim vezama“ – Šumarska škola Karlovac

21.- 25.05
Tjedan ekstremnih sportova

26.05. u 10h
Šahovska akademija

31.5. u 13 h
Predavanje povodom Svjetskog dana nepušenja


Dnevni boravak za mlade uz multimedijske sadržaje na CD-ima, Internet, stripove, časopise za mlade (National Geographic, OK, Teen, Elle i mnogi drugi)
 

                
 

   Knjiga mjeseca

 

 
Keith Richards
Život
Ovo nije nimalo klasična priča o odrastanju, borbi za uspjeh, slavi i njezinim posljedicama. Ova necenzurirana autobiografija opisuje neke od najslavnijih svijetlih i mračnih trenutaka karijere Rolling Stonesa. Stranice su prepune seksa, droge i rocka, svega onoga što je Keitha učinilo legendom, a i mnogi mitovi dobili su svoju konačnu potvrdu.
Nedugo nakon objavljivanja mnogi svjetski kritičari proglasili su Richardsovu autobiografiju jednom od najiskrenijih i najboljih memoara u povijesti rocka.
više...