Bebe u knjižnici

 

Od 2009. godine svim bebama rođenim u karlovačkom rodilištu Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” i partner Grad Karlovac poklanjaju člansku iskaznicu i besplatno članstvo godinu dana. Roditelji dobivaju edukativni letak o važnosti čitanja bebama te informacije o druženjima obitelji s malom djecom.

Karlovačka knjižnica organizira program za bebe i djecu do 3 godine starosti uz prisutnost roditelja pod nazivom “Bebe u knjižnici”. Uz vođenje knjižničara druženja se odvijaju u prostoru Odjela za djecu predškolskog uzrasta svake subote u mjesecu. Na druženjima bebe i djeca rane dobi mogu se slobodno kretati, birati igračke, listati slikovnice uz pomoć roditelja, crtati, sudjelovati u prigodnim programima u skladu s njihovim mogućnostima. Za čitanje postoje slikovnice za najmlađe od tvrdih listova izrađenih od čvrstih materijala, slikovnice-igračke, slikovnice od pliša i mekanih materijala i druge. Roditeljima ova druženja koriste za razmjenu iskustva i rješavanje nedoumica vezane uz odgoj vlastitog djeteta.

Od 2014. godine redovito surađujemo s Patronažnom službom Doma zdravlja Karlovac.

Tijekom 2019. godine obilježili smo deset godina postojanja programa “Bebe u knjižnici” nizom događanja i akcijom besplatnog upisa djece od 0 do 3 godine starosti.

Ovim programom Knjižnica podržava i prvu nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja „Čitaj mi!

 

Ljudevita Šestića 1, Karlovac