Besplatne radionice francuskog jezika, program EURODYSSÉE

Pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnim radionicama francuskog jezika, koje će se provoditi u okviru međunarodnog programa razmjene mladih EURODYSSÉE, a voditi će ih izvorni govornik, Belgijanac D.B. Radionice su organizirali Europe Direct – EDIC Karlovac i Karlovačka županija u suradnji s Gradskom Knjižnicom “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.
U ponudi su dvije radionice:
• od 18. do 21. srpnja 2017. godine, 10:00-11:30 sati – za školsku djecu do 15 godina starosti (15 polaznika), trajanje 1 ½ sat/dnevno i
• od 25. do 28. srpnja 2017. godine, 10:00-12:00 sati – za srednjoškolsku djecu i studente od 16 do 21 godinu starosti (15 polaznika), trajanje 2 sata/dnevno.

Predbilježiti se možete na Odjelu audiovizualne građe osobno (Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, Karlovac) ili na broj telefona 412-377 (105).

Eurodyssée / Eurodyssey je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER) koji je započeo 1985. i uspješno se provodi u četrdesetak europskih regija iz različitih zemalja Europske unije. Karlovačka županija članica je programa od 2011. godine.
Ovaj program omogućuje razmjenu mladih u dobi od 18 do 30 (32 u nekim regijama) godina, koji su završili svoje školovanje (srednju školu ili fakultet) i prebivalište im je u jednoj od regija članica AER-a. Traje od 3 do 7 mjeseci.
Ciljevi su programa stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki da omoguće mladima stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima (turizam, kultura, mediji, informatika, arhitektura, poljoprivreda, administracija…) te omogućuje i učenje ili usavršavanje stranog jezika. Od sudionika se očekuje da aktivno govore barem jedan strani jezik. Regija domaćin dužna je pokriti troškove boravka sudionika (uključuju intenzivan tečaj jezika, smještaj, prehranu i novčanu naknadu odnosno džeparac) i na temelju reciprociteta šalje svoje kandidate u druge europske regije. Regije samostalno odlučuju o konačnom odabiru i broju sudionika te o organizaciji programa na svom području.
Upravno odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Karlovačke županije, jednom godišnje objavljuje poziv za sudjelovanje mladih Karlovačke županije u programu razmjene.