Ciklus pripovijedanja (storytelling) za odrasle “U društvu ugodnom… pričamo zeleno!” ide dalje…

Nastavljamo s Ciklusom pripovijedanja (storytelling) za odrasle “U društvu ugodnom… pričamo zeleno!” Svi koji niste bili u knjižnici na prvom susretu pripovijedanja i poslušali priču “Stabla” Biserke Schmuck, možete to učiniti na ponovljenom pričanju pored Paviljona Katzler 1897, u utorak, 18. 9. 2018. godine, u 18 sati.

Okosnica Ciklusa autorski su zapisi Karlovčanke Biserke Schmuck. Teme od kojih su satkane ove originalne priče simbolika su biljaka i životinja, boja i različitih elemenata iz prirode, uz opise mjesta i ljudi te vješto utkanu povijest lokalnog okruženja, kao i primjeri dobre prakse iz neposredne okolice, zemlje i svijeta. Priče su to koje potiču na promišljanje o različitim temama, podsjećaju na zaboravljene vrijednosti i moralno prosuđivanje te povećavaju individualnu odgovornost koja se vezuje uz ekologiju i boljitak svijeta u kojem živimo.
Cilj ovog ciklusa socijalno je povezivanje individualnih slušatelja, produbljivanje znanja o ispričanoj tematici iz prošlosti ili sadašnjosti i integraciju u budućnost, povezivanje iskustava kroz slušanje, promišljanje i zapažanje, te poticanje kognitivnog identiteta. Program je namijenjen odraslim osobama, osobama starije životne dobi, osobama slabog ili oštećenog vida i svima koji vole slušati priče koje su prožete “zelenim” temama.
Organizatori događanja su Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” i Paviljon Katzler 1897.