Ciklus pripovijedanja za odrasle “U društvu ugodnom… pričamo zeleno!” uz Biserku Schmuck u Karlovcu i Dugoj Resi

Pozivamo vas da zajedno poslušamo još jednu priču Biserke Schmuck u okviru Ciklusa pripovijedanja (storytelling) za odrasle “U društvu ugodnom… pričamo zeleno!” U čitaonici Informativno-posudbenog odjela Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, 13. studenoga 2018. u 18 sati, bit će ispričana zanimljiva priča o starim utvrdama i dvorcima u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. U ugodnom društvu saznat ćete ponešto o Starim gradovima Dubovcu, Bosiljevu, Ribniku, Ozlju, o nikad izgrađenoj tvrđavi Orlici, te o Steničnjaku i Cetinu (Cetingradu).
Cilj ovog ciklusa socijalno je povezivanje individualnih slušatelja, produbljivanje znanja o ispričanoj tematici iz prošlosti ili sadašnjosti i integraciju u budućnost, povezivanje iskustava kroz slušanje, promišljanje i zapažanje, te poticanje kognitivnog identiteta. Program je namijenjen odraslim osobama, osobama starije životne dobi, osobama slabog ili oštećenog vida i svima koji vole slušati priče koje su prožete “zelenim” temama.
Odrasli, čak i više nego djeca, imaju potrebu sudjelovati u javnim čitanjima, žele raspravljati o ispričanoj temi, dati svoje mišljenje, družiti se, žele učiniti odmak od svoje svakodnevice, imati priliku i mjesto na kojem će reducirati svoj stres, poraditi na svom samopouzdanju kroz pozitivnu socijalnu interakciju, stimulirati svoje kreativne i kognitivne potencijale… ili se jednostavno odmoriti i uživati u čitanoj riječi u poticajnoj i smirujućoj okolini te na trenutak otploviti na krilima imaginacije.
Kako se priče kroz povijest pričaju u mirnim i relaksirajućim okruženjima, knjižnice predstavljaju idealna mjesta suvremenih okupljanja. Osim u karlovačkoj knjižnici, ovaj ćemo mjesec priču o starim gradovima i utvrdama čitati i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Duga Resa već 20. studenoga 2018. u 18 sati.