Drive-in usluga brzoga povrata i posudbe građe

U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite od 12. studenog 2021., Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac prilagodila je rad u okolnostima pandemije virusa COVID-19. U prostor Središnje knjižnice, Knjižnice za mlade, Knjižnične stanice Švarča i Pokretne knjižnice (bibliobus i bibliokombi) dopušten je ulazak korisnika, zaposlenika i poslovnih suradnika predočenjem EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju za starije od 16 godina.

Za sve korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti usluge Knjižnice u fizičkome prostoru, Knjižnica je pripremila drive-in uslugu brzoga povrata i posudbe građe.

Od 24. studenoga 2021. uspostavlja se usluga beskontaktnoga povrata i posudbe građe kako bi se korisnicima omogućile usluge bez ulaska u prostor Knjižnice.

Korisnici mogu posuditi prethodno rezerviranu građu putem e-pošte ili na broj telefona 047/412-377. Usluga je korisnicima dostupna od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati na glavnom ulazu u Središnju knjižnicu, Ljudevita Šestića 1, Karlovac. Obavijest da je građa spremna za preuzimanje, korisnik će dobiti u razdoblju od 24 sata, a potrebno ju je preuzeti u roku od dva radna dana od potvrde rezervacije građe. Nakon isteka toga roka prestaje rezervacija za zatraženu građu. U slučaju nemogućnosti preuzimanja građe u navedenom terminu, obratite nam se putem e-pošte . Korisnicima preporučujemo korištenje e-kataloga za pretraživanje građe https://katalog.gkka.hr/.

Korisnici koji nemaju valjanu EU COVID potvrdu knjige za povrat mogu ostaviti i u knjigomatu koji se nalazi pokraj glavnog ulaza u Središnju knjižnicu, Ljudevita Šestića 1. Knjige odložene u knjigomat bit će razdužene istog ili sljedećeg radnog dana, ovisno o radnom vremenu Knjižnice.

Knjižnica omogućava korisnicima i online upis u knjižnicu ili produljenje postojećeg članstva http://www.gkka.hr/upis-i-obnova-clanstva-u-gradskoj-knjiznici-ivan-goran-kovacic-i-online-putem/ .