E-knjižnica, 182. rođendan knjižnice uz e-usluge

E-izložba
E-izložbom “Sve naše zgrade” povijesni pregled zgrada knjižnice prikazan je na funkcionalan, personaliziran, kreativan i zanimljiv način koji će, nadamo se, privući sve generacije naših korisnika. Autori virtualne e-izložbe su Aleksandra Mikić-Grginčić, Maja Žužak Horvatić, Mario Šimić te Lidija Šajatović.

E-knjiga
Korisnicima Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” od 2. ožujka 2020. uvodi novu uslugu korištenja e-knjižnice na mobilnim uređajima i tabletima putem aplikacije ZaKi Book, prve hrvatske knjižnične aplikacije za e-knjige.
Nadamo se da će nova usluga pridonijeti popularizaciji i poticanju čitanja knjiga u virtualnom okruženju. Nova usluga posudbe elektroničkih knjiga od velikog je značenja za sve osobe s posebnim potrebama.
Program je sufinanciran sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH.

E-laboratorij
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” omogućila je korisnicima i široj stručnoj javnosti praćenje događanja, usluga i zbirki putem službene mrežne stranice i društvenih mreža kao globalno općeprihvaćenih komunikacijskih alata (Facebook, Instagram, YouTube). U E-laboratoriju korisnici će pronaći videozapise knjižničnih događanja, preporuke za čitanje, stop animacije uređenja Odjela za djecu i mlade te mnoge druge sadržaje za “šeranje”.

Facebook (https://www.facebook.com/KnjiznicaKarlovac/)

Youtube  (https://www.youtube.com/channel/UCzGbLInCGztnYA4v-1lwPQQ)

Instagram (https://www.instagram.com/kzmkarlovac/)