Filmski EU tjedan

Filmski EU tjedan organiziran je po treći put u sklopu Europskog tjedna koji je ove godine posvećen Mađarskoj. Održava se povodom Dana Europe, tj. povodom godišnjice osnutka Europske unije 9. svibnja. Pod pokroviteljstvom je Hrvatskog audiovizualnog centra, a organizira se u suradnji s Karlovačkom županijom, karlovačkom Gradskom knjižnicom “Ivan Goran Kovačić”, Hrvatskim filmskim savezom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Duga Resa, Gradskim kazalištem Zorin dom, te Općinama Vojnić i Kamanje.

Filmski-EU-tjedan-2016-1024x768 (1)

U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” održat će se projekcija filma Saulov sin u petak, 6. svibnja 2016. godine, u 19:00 sati. Film je premijerno prikazan na Festivalu u Cannesu gdje je osvojio Grand prix (Veliku nagradu žirija), ovogodišnji je pobjednik Zagreb Film Festivala, osvojio je Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma te ni više ni manje, nego ovogodišnjeg Oskara za najbolji stani film.

http://lupiga.com/…/saulov-sin-film-koji-ne-igra-na-patetik…

Prva projekcija trebala je biti održana danas u Dugoj Resi, no odgođena je zbog iznenadne smrti dugoreškog gradonačelnika Ivana Baršića.