Gustav Krklec u Zavičajnim čajankama

Gustav Krklec možda je samo rođenjem Karlovčanin (rođen je na Udbinji, 23. lipnja 1899.), ali starije generacije naših sugrađana pamte da je često i rado u Karlovac dolazio na literarne večeri i različita kulturna događanja.
Krklečeva građanska biografija obiluje brojnim zanimljivostima (čak i mnoštvom životnih pikanterija), posebice zbog činjenice što je, kao i svi naši “književni anakreontici”, bio izrazito “sklon boemi”, ali je nedvojbeno zanimljivija i važnija kronologija njegova književnog djelovanja te uistinu svestranog stvaralaštva kao “čovjeka pera”.
Pozivamo vas da u okviru Ciklusa susreta “Zavičajne čajanke” poslušate izuzetno zanimljivo izlaganje pod nazivom “Krklečevim hodogramima: o životu, književnom opusu i rukopisnoj ostavštini hrvatskog književnika Gustava Krkleca” koje će održati gosti predavači dr. sc. Ana Batinić i Željko Trbušić, arhivist Odsjeka za povijest hrvatske književnosti HAZU.
Pruža vam se sjajna prilika da saznate koliko zapravo znate o Gustavu Krklecu koji je izdržavši četiri državnopolitička režima i još više poetičkih “škola” ostao antologijska konstanta hrvatskoga pjesništva 20. stoljeća.
Susret će se održati u Spomen sobi Stjepana i Slavka Mihalića na Zavičajnom odjelu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, u četvrtak, 20. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati.