Izložba fotografija “Blend IF” Roberta Matakovića

Pozivamo vas u petak, 20. prosinca 2019. u Knjižnicu za mlade u 18 sati na otvorenje izložbe fotografija “Blend IF” Roberta Matakovića.

Robert Matakovic rođen je u Karlovcu, a živio je u Dugoj Resi prije nego što je kao mali preselio na Rab. Srednju školu proveo je u Senju i zadnju godinu došao u Zagreb. Fotografijom se bavi više od deset godina, a ljubav prema njoj rodila se na Grafičkom fakultetu gdje se prvi put sreo i s tamnom komorom iako je digitalni svijet već bio prisutan.
Trenutačno radi kao marketinški stručnjak za Hrvatski telekom i ima svoj obrt te je jedan od glavnih fotografa za weddinghouse.hr.
Dobitnik je brojnih nagrada, a značajnije su one od strane Zagreb Salona gdje je u dva navrata dobio drugu i onda treću nagradu. Jedna od većih prekretnica u fotografiji bilo mu je i sudjelovanje na Fotosofiji, tečaju koji vodi Damir Hoyka, poznati hrvatski fotograf.
Oblikovanjem digitalno složenih radova u kojima spaja nekoliko kadrova/fotografija uz malo Photoshop magije počeo se baviti tek nedavno iako sam Photoshop koristi dulje nego što se bavi fotografijom.

Postav izložbe možete razgledati do 10. siječnja 2020.