Izložba fotografija Darija Markolina “Ima jedan svijet”

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Darija Markolina “Ima jedan svijet” 6. travnja 2018. godine u 18 sati u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1).
Izložba se sastoji od tri tematske cjeline: “Priča o jednom mostu”, “Zaustavljeno vrijeme” i “Njezin mlin”. Fotografije su nastale na lokacijama koje su značile više od ljepote uslikanih krajobraza. Za njihov nastanak inspiracija je jedna žena, autorova muza.
Uz fotografije će biti postavljeni i kraći lirski autorski osvrti, inspirativni tekstovi koji upotpunjuju dojam fotografije.
Projekcija Timelapse uratka sastoji se od 15 000 fotografija nastalih na dvadeset lokacija iz cijele Karlovačke županije, kroz četiri godišnja doba, a sadrži izlaske i zalaske sunca, oblake, oluje, munje, te kretanja Mjeseca i zvijezda noćnim nebom. Video zapis nastao je u periodu od dvije godine, 2016./2017.
Dario Markolin rođen je u Karlovcu prije 40 godina. Zaljubljenik je u fotoizričaj od djetinjstva. Ozbiljnije se bavi fotografijom od 2006. godine. Svoje fotouratke objavljuje na svojoj Facebook stranici i na Instagram profilu.