Izložba “Slatkovodne ribe” autora Voje Vukičevića

U predvorju Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) možete razgledati postav izložbe “Slatkovodne ribe” autora Voje Vukičevića od 21. 9. do 11. 10. 2019. Izložba je postavljena uoči 3. rođendana Aquatike – Slatkovodnog akvarija Karlovac.
Osim slika slatkovodnih riba u tehnici akril bit će izložena i škrinja sa žitnom lađom.
Vojo Vukićević rođen je 1951. godine u Zagrebu. Živi i radi u Karlovcu. Ovo mu je osma samostalna izložba, a umjetničkim se radom bavi više od četrdeset godina. Najčešće radi u slikarskim tehnikama akvarel i akrilik na platnu. Omiljeni su mu motivi stari dijelovi grada Karlovca i okolice, stari mlinovi te stara seoska arhitektura. Zadovoljstvo pronalazi i u slikanju mrtve prirode i portreta te u novije vrijeme sportskih automobila u karikaturi. Morske motive prati izradom modela starih brodova. Slika i po narudžbi.
Kako je po zanimanju strojarski tehničar, slikarstvo kombinira sa stolarijom, bravarijom i modelarstvom te izrađuje proizvode za uređenje rustikalnih prostora, kuća za odmor, starih konoba, kamenih primorskih kuća, restorana i slično. Izrađuje i staro oružje i oruđe koji se dobro uklapaju u te rustikalne prostore.
U svom dugogodišnjem slikarskom radu surađivao je s mnogim karlovačkim umjetnicima i sudjelovao u nekoliko projekata.