Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce” i predstavljanje zbirke “Poezija o smrti” autora Josipa Fabine

Pozivamo vas na susret Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce” 30. siječnja 2020. u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac s početkom u 18 sati.
U okviru susreta održat će se predstavljanje zbirke “Poezija o smrti” autora Josipa Fabine. Zbirka je nastajala u rasponu od četrdeset godina, od autorovih đačkih dana do danas. Kroz pjesme se provlači zajednički “light motiv”, a to je ljubav, prolaznost, nestajanje i smrt. Autor kroz univerzalno, kozmičko poimanje života i smrti negira strah od iste jer svaki kraj “nosi sjeme nekog novog početka”.
Josip Fabina rođen je 1959. u Pravutini. U Karlovcu je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1978. upisuje Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te istovremeno studij novinarstva na Fakultetu političkih nauka Sveučilišta u Zagrebu. Na oba fakulteta diplomirao je 1984. godine. Kao dopisnik piše za “Ozaljski vjesnik” te surađuje sa “Sportskim novostima” i mnogim drugim novinama i revijama. Na Pravnom fakultetu 2009. godine stiče naziv magistra prava. U suradnji s Nikolom Gojmercem napisao je knjige “Pravutinski korijeni” i “Brazde prošlosti”. Godine 2017. izdaje knjigu “Sve moje borbe s moždanim tumorom”, a već sljedeće godine roman tj. sagu “Život s Gorupima”. Bavi se i prevođenjem.