Književna večer: Franjo Janeš

 

Pozivamo vas u petak, 26. svibnja 2017. u 19 sati u Knjižnicu za mlade, Banjavčićeva 8, na književnu večer sa zagrebačkim piscem, Franjom Janešom koji će predstaviti svoju novu knjigu, Tunel na kraju svjetla.

Franjo Janeš (1982.) radi kao viši lektor na Odsjeku za germanistiku, piše romane (Noć mrtvih živaca, Formula za kaos, Čerupanje feniksa, Tunel na kraju svjetla), svira i pjeva u bendu Astridian, vozi bicikl i bavi se koječime.

Za Noć mrtvih živaca 2009. godine dobio je nagradu Kiklop za najbolji debitantski roman godine, a nagradu Sfera za Formulu za kaos 2012. godine.

Tunel na kraju svjetla njegov je četvrti roman u izdanju nakladničke kuće Fraktura. U ovom zabavnom krimiću za tinejdžersku publiku, četvero srednjoškolaca pokušava otkriti pozadinu navodnog samoubojstva njihova prijatelja Vilija. Izmjenama perspektiva i pripovjedača, u potrazi za ubojicom, ali i jednim otmičarom, čitatelja do kraja drži na prstima. Ispreplićući priču s opisima odrastanja i današnjeg života mladih te aktualnim zbivanjima, daje i društvenu i političku kritiku društva te upozorava na opasnosti u svakodnevnom životu današnjih adolescenata.