Književna večer: Korana Serdarević

plakatPozivamo Vas na književnu večer s Koranom Serdarević koja će se održati u utorak, 22.12.2015. u 19h u Knjižnici za mlade.
Predstavit ćemo njezinu prvu knjigu, zbirku priča “Nema se što učiniti”. Sintagma “nema se šta učiniti” gotovo savršeno opisuje stanje nacije: svi su odustali od svega, od svojih života, od ideja i ideala, no jesu li zbog toga naši životi stali, jesmo li pred krajem svijeta i postojanja ili postoji još poneko zrnce optimizma? Možemo li pronaći ono nešto što će nas održati na životu? Prvijenac već afirmirane autorice kratkih priča Korane Serdarević prepun je takvih malenih, ali važnih trenutaka.

Od zagrebačkih stanova do pustih dalmatinskih kuća, od odrastanja do starosti, od ljubavi do zlobe, ove priče zahvaćaju sve nijanse i toplinu života.
Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, a bila je i suradnica nekih tjednika i portala. Od 2013. zaposlena je kao gimnazijska profesorica, a honorarno se bavi i prevođenjem s engleskog jezika.
Godine 2013. osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče (nagradu Ranko Marinković za priču “Kravosas” i nagradu Zlatko Tomičić za priču “Ptice”), a objavljivala je u svim relevantnim književnim časopisima te na Trećem programu Hrvatskog radija.