Književna večer: Kristijan Vujičić

Pozivamo vas u Knjižnicu za mlade, Ivana Banjavčića 8, u petak, 13. studenog 2020. u 19 sati na književnu večer s Kristijanom Vujičićem koji će predstaviti svoj najnoviji roman, Kad su padali zidovi. Roman je dobio niz izvrsnih kritika te se ove godine našao u užem izboru za Nagradu Ksaver Šandor Gjalski.

Kristijan Vujičić rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju na Zagrebačkom sveučilištu. Objavljivao je prozu i osvrte u više domaćih časopisa/portala za kulturu i dnevnih listova. Već desetak godina uređuje i vodi tribine društveno-humanističke tematike pod nazivom “Paralelni svjetovi” u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Gotovo dva desetljeća radio je kao urednik u Nakladi Ljevak, a posljednjih godina predaje u zagrebačkim gimnazijama filozofiju i etiku. Dobio je niz nagrada – 2017. primio je prvu nagradu na 51. natječaju Večernjeg lista “Ranko Marinković” za kratku priču “Zid mora pasti”, a 2020. godine nagrađen je na tri različita natječaja za kratku priču (Književni petak, GK Samobor i Muzej anđela). Dvaput je dobio Nagradu Kiklop: 2006. za roman Welcome to Croatia i 2014. za urednika godine. Dosad je objavio šest romana: Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča, Gospodin Bezi¬meni, Udruženje za mravlje igre, Ponavljanje: zaigranost prolje¬ća i života, Knjiga izlazaka te Kad su padali zidovi.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situciju i važeće mjere, broj mjesta na događanju je ograničen te je svoj dolazak potrebno prijaviti putem e-pošte na .