Zbog spriječenosti autorice, najavljeni književni susret s Ivanom Šojat neće se održati!

Zbog spriječenosti autorice, najavljeni književni susret s Ivanom Šojat neće se održati!

Pozivamo vas u petak, 10. studenoga 2017. u 19 sati u Knjižnicu za mlade, Banjavčićeva 8, na književnu večer s Ivanom Šojat.
Ova autorica eseja, poezije, kratkih priča, književnih prijevoda, novela i romana, u okviru događanja u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici za mlade, predstavit će svoju zbirku “Emet i druge priče”. Prva i najveća priča u zbirci kao prozna cjelina može funkcionirati i kao priča, ali i kao kratki roman. Na nju se nadovezuje još pet kratkih priča koje joj odgovaraju atmosferom, žanrom, motivima i tematikom. Sve su bliske žanru horora iako im nije namjera šokirati ili zastrašiti.

Ivana Šojat dosad je objavila pet zbirki poezije, dvije zbirke novela, četiri romana, zbirku eseja i dvije zbirke kratkih priča te je dobitnica brojnih književnih nagrada. Njezin roman Unterstadt dramatiziran je i režiran za uspješnu i nagrađivanu kazališnu predstavu. Pjevala je u opernom zboru i u tri rock sastava, a okušala se i u slikarstvu. U Domovinski rat uključila se kao dragovoljka te je kasnije radila u Ministarstvu obrane kao tajnica i prevoditeljica. Njezina najveća ljubav jest Osijek te se tamo vratila iz Belgije gdje je neko vrijeme živjela, studirala francuski i radila kao dopisnik Glasa Slavonije iz Bruxellesa, a danas radi u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku te je aktivan član Hrvatskog društva književnika.