Knjižne POPslastice

Pozivamo Vas na zanimljivo predavanje u sklopu projekta Knjižne POPslastice, na kojima ćemo ugostiti mladog stand-up komičara Pericu Jerkovića, s kojim ćemo razgovarati o stand-up nastupima, književnosti i humoru kao odgovoru na aktualne društveno-političke događaje.
Predavanje će se održati u srijedu, 6. prosinca 2017. u 12 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac.

Projekt Knjižne POPSlastice autorski je projekt kolega iz naše partnerske knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta. Ovim projektom mladima se žele ponuditi kvalitetni kulturni sadržaji, koji uključuju gostovanja vrhunskih stručnjaka s područja književnosti, televizije, glazbe, likovne umjetnosti, fotografije itd., kao i mogućnost raspravljanja, susreta i druženja mladih s uspješnim osobama.

Cilj ovog projekta je na zabavan, aktualan i kvalitetan način promovirati i širiti kulturu čitanja, kulturno uzdignuti i educirati mlade osobe i omogućiti im bolje čitateljske sposobnosti.

PERICA JERKOVIĆ | STAND-UP KOMIČAR

Perica Jerković je uspješan slovenski stand-up komičar, autor predstave Rođen u Jugi, u kojoj između ostalog, govori i o svojim uspomenama na početak školovanja u Sloveniji. Prije dvadeset godina došao je u Sloveniju kao izbjeglica iz Bosne i Hercegovine. Kao student se počeo baviti filmskom, a kasnije i stand-up komedijom. Njegov humor prožet je s puno sarkazma i (samo)ironije. Zajedno s Vidom Valičem i Tinom Vodopivcem je autor prvog tzv. TV roasta u Sloveniji.
Više o Perici Jerkoviću na: http://perica.blog.siol.net.