Koncert “Božićna priča gitarista”

Nastavnica gitare Tena Bunčić, prof., sa svojim će učenicima i ove godine održati Božićnu turneju gitarista na čak četrnaest lokacija Grada Karlovca i Karlovačke županije. Ovogodišnja turneja, u trajanju od puna dva tjedna, održat će se u OŠ Dragojla Jarnević, Vrtiću Duga Resa, OŠ Netretić, OŠ Jarče polje, Glazbenoj školi Delnice, Centru za beskućnike Karlovac, Dom za starije i nemoćne “Sveti Antun” Karlovac, Odjel pedijatrije Opće bolnice Karlovac, OŠ Dubovac, POU Ogulin, Glazbeni paviljon (Advent), Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i dvije lokacije iznenađenja u gradu.
Jedan koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađima s pedijatrijskog odjela Opće bolnice Karlovac koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju. Zajedno s gitaristima stići će i izviđači koji će bolesnoj djeci podariti Betlehemsko svjetlo.
Ideja za ovakav projekt rodila se prije nekoliko godina kad je nastavnica gitare Tena Bunčić sa četvero svojih učenika osmislila prigodan blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasičan pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča edukativan projekt u kojem djeca poučavaju drugu djecu na zabavan način.
U petak, 21. 12. 2018. godine s početkom u 19:30 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac održat će se završni koncert turneje i u njemu će sudjelovati svi učenici iz klase Tene Bunčić, prof.