Otvorenje izložbe “Fikcija” Leonarda Lesića

Pozivamo vas u Knjižnicu za mlade, Ivana Banjavčića 8, u petak, 15. listopada 2021. u 19 sati na otvorenje izložbe „Fikcija“ Leonarda Lesića.

Leonard Lesić (Karlovac, 1983.) nezavisni je umjetnik koji se bavi slikarstvom, dizajnom i multimedijom, ali i street artom te izradom murala. Živi i radi u Dugoj Resi. Sudjelovao je u skupnim izložbama u inozemstvu, izlagao samostalno, a njegovi murali krase zidove u cijeloj Hrvatskoj, ali i Londonu.

Postav se može razgledati do 13. studenoga 2021. godine te se je pritom potrebno pridržavati važećih epidemioloških mjera.

“I upravo tamo, negdje u Americi, New Orleansu, recimo, možemo ući 1920-ih godina, primjerice, u doba prohibicije, u salon u kojemu Scott Joplin na klaviru svira ragtime glazbu koju svojim razgovorom prigušuju dame i gospoda u večernjem izlasku, dok šanker pere čaše. U takav ambijent sasvim bi pristajale Lenijeve slike na zidovima – građanski, otmjeno, nostalgično, radosno, zabavno, zafrkantski – ragtime slikarstvo s ragtime glazbom. Scott i Leni. I gorila koja odbija čuti.”