Otvorenje izložbe fotografija “Treptaji Ozlja”

Pozivamo vas u Knjižnicu za mlade u četvrtak, 19. travnja 2018., u 19 sati na otvorenje izložbe fotografija “Treptaji Ozlja” autora Darija Matića i Hrvoja Zalukara.

Dario Matić i Hrvoje Zalukar zajedno čine duo Reversible 69 te se bave umjetničkom i komercijalnom fotografijom i snimanjem. Izložba “Treptaji Ozlja” nastala je u suradnji s Gradom Ozljem te se gledateljima želi približiti ljepota tog krajolika, a melankolični crnobijeli pejzaži karakteristični su za oba umjetnika. Maglovit kraj, mistične rijeke, veličanstveni dvorci, prikazani kroz njihove objektive i camere obscure postaju bezvremenskima.

Dario Matić rođen je 3. 7. 1990. godine u Vukovaru. Diplomirao je snimanje na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu. Najviše interesa pokazuje u području dokumentarne fotografije i radu s camerom obscurom. Živi i radi u Zagrebu.

Hrvoje Zalukar, magistar dizajna na Arhitektonskom fakultetu, rođen je u Zagrebu 19. 4. 1984. Kao zaljubljenik u fotografiju i film, živi, djeluje i stvara već više od 12 godina kao freelance fotograf i snimatelj i surađuje s poznatim imenima hrvatske scene (Mara Bratoš, Stanko Herceg, Mio Vesović…). Svoj umjetnički opus radova prezentirao je na više grupnih i samostalnih izložbi.

Na otvorenju će biti prikazan i kratki eksperimentalni jedanaestminutni video “Zalukari” koji preispituje pojedinca i prostor. Sniman je u više navrata, filmskom kamerom 16 mm Bolex, dva fotoaparata i Osmom Dji, raznim tehnikama, a montaža puna rezova spaja filmsku i digitalnu video sliku i naglašava pokret plesa i kamere.

Izložba se može razgledati do 10. svibnja.