Poslovna knjižnica

Nova stranica i sve aktivnosti Poslovne knjižnice nalaze se na
www.poslovna-knjiznica.com

POSLOVNO-INFORMACIJSKI CENTAR GRADSKE KNJIŽNICE

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” dobila je krajem 2015. nagradu za projekt najbolji poslovni centar u narodnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj. Radi se o projektu pod nazivom “Work with us” koji je u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, diljem Hrvatske provodilo Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom. Glavna svrha poslovnih knjižnica je da, na tragu poslovnih knjižnica iz SAD-a i Velike Britanije, postanu važni faktori u restrukturiranju gospodarstva i nude veliku pomoć malom i srednjem poduzetništvu, ali i pomažu u stvaranju poduzetničke klime među mladima.
potvrda

Ideja poslovno-informacijskog centra Knjižnice za mlade je da se na jednom mjestu budućim mladim poduzetnicima da prostor sa svim (dostupnim) potrebitim informacijama za pokretanje vlastitog biznisa (knjižni fond iz područja ekonomije, računovodstva, menadžmenta, poduzetništva, prava, poslovnih časopisa; besplatni pristup bazama podataka s područja ekonomije i poduzetništva, organizirana stručna predavanja te izrada web stranice koja bi korisnicima davala informacije nužne za pokretanje vlastitog poduzetništva).

U tu svrhu uredili smo dio prostora naše čitaonice opremivši ga s literaturom iz već spomenutog područja, dva laptopa koji imaju pristup bazi podataka TAX-FIN-LEX (sustav poreznih, financijskih i pravnih informacija). Uz to svaki mjesec organiziramo predavanja i radionice s poduzetničkom tematikom.

Prvo predavanje je bilo predavanje poznatog poduzetnika i investitora Nenada Bakića s temom „Kako postati poduzetnik“. A zatim su slijedila predavanja Borisa Benka, Elizabete Planinić, Jasmine Simić, Davora Simičića…

Predavanja i radionice:

Nenad Bakić:
Kako postati poduzetnik
12489359_505609006293798_7377147529923183383_o
Boris Benko:
Freelancing / samozapošljavanje
 Poslovna-m
Elizabeta Planinić
Yes, we can
 Poslovna-m
Jasmina Simić
Razvoj poduzetničke ideje: od ideje preko plana do izvora financiranja
 jasmina
Davor Simičić
Craft pivarstvo-poslovni plan
craft-mali

Ljudevita Šestića 1, Karlovac