Predavanje dr. sc. Miljenka Brkića o kabali

Pozivamo vas na predavanje dr. sc. Miljenka Brkića o kabali koje će se održati u četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u 18,00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.
Kao izraz mističkog aspekta judaizma, kabala je sustavno učenje usmjereno na objašnjavanje odnosa stvoritelja i stvorenog, promišlja narav svemira, ljudskih bića i smisao egzistencije. Osobito popularna u zadnje vrijeme u mondenim krugovima Hollywooda, kabala ponovo zaokuplja interes i šire javnosti. Što ona zapravo jest, njezino temeljno, istinsko, nekomercijalno značenje, reći će nam profesor Miljenko Brkić koji istražuje kabalu posljednjih pet godina. U svom predavanju obrazložit će teorijski, meditativni i činidbeni vid kabale.
Dr. sc. Miljenko Brkić diplomirao je filozofiju i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je temom “Filozofija i paideia u Hegelovom djelu”. Radio je kao profesor filozofije, psihologije i francuskog jezika na karlovačkoj Gimnaziji, a kasnije kao profesor na katedri Filozofije odgoja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Nakon višegodišnjih istraživanja i promišljanja mnogih filozofskih i teoloških koncepata, kabala, kojoj pristupa s neobičnom strašću, zaokružuje njegovo misaono iskustvo.