Predavanje i radionica “Od ovce do čarape”, predavačica Bernarda Dražetić

pozivnica međ.dan plan. 12.12.2015. KIČŠ manjePozivamo Vas na predavanje uz radionicu “Od ovce do čarape” koje će se održati u prostoru Knjižnice i čitaonice na Švarči, u subotu, 12. 12. 2015. s početkom u 10:00 sati. Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima.
Međunarodni dan planina obilježava se 11. prosinca svake godine. Proglasila ga je Opća skupština UN-a 2003. godine, s ciljem upoznavanja javnosti s planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima, ali i povećanja svijesti o važnosti planina te utjecaju koji imaju na prirodna i društvena obilježja prostora u kojem živimo.
Povodom ovogodišnje proslave Međunarodnog dana planina, UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu odabrala je temu „Promocija planinskih proizvoda za bolje životno okruženje“.
Osmica – udruga za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti, Karlovac u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić Karlovac i Savjetodavnom službom Karlovačke županije, Podružnica Karlovac obilježiti će ovaj datum predavanjem pod nazivom „Od ovce do čarape“ koje će održati Bernarda Dražetić, dipl. ing. agr. U sklopu predavanja biti će radionica s prikazom češljanja vune na grebene i predenja vune na električni kolovrat.

Posebno svečan ton ovom događaju daje i obilježavanje pete godišnjice postojanja planinarske grupe „Klinci i Klinceze“ te proslava prvog rođendana udruge Osmica Karlovac.
Čestitamo svima Međunarodni dan planina! Sretan rođendan Osmici!

Srdačan planinarski pozdrav!