Predavanje Ines Kartelo “Zazelenimo iznutra”

Pozivamo vas na predavanje Ines Kartelo “Zazelenimo iznutra”, voditeljice Element yoga studija, u četvrtak, 22. veljače 2018. godine s početkom u 18 sati. Predavanje i vježbe joge održat će se u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Ljudevita Šestića 1, a dio su novog ciklusa predavanja “Znanjem do zdravlja”.

Ines Kartelo cijeli je život u jogi i živi jogu. U 2011. godini upisala je Divya Yoga Školu za učitelje joge RYT 200. Nakon završene obuke njena ljubav za Dharma yogu odvela ju je kod Sri Dharma Mittre kako bi učila na izvoru. Godine 2014. ide u New York na RYT 500 te postaje druga učiteljica Dharma yoge u Hrvatskoj i šire.
Element Yoga Studio mjesto je gdje možete doći i vratiti se sebi kroz praksu joge, mjesto pozitivne energije i tople atmosfere, mala karlovačka oaza ljubavi gdje ego nije dobrodošao.
Dharma yoga satovi imaju praksu kroz koju se postepeno napreduje kroz nekoliko razina i svaka nova je nastavak prethodne, od potpunih početnika i nježne yoge do izazovnih i naprednih sljedova i asana. To je jednostavna i duboka praksa koja može biti vrlo “gentle” ali i fizički izazovna za one koji žele napredovati. Te razine (sljedovi) savršeno se nadovezuju jedan na drugi, a kada se savladaju uvode se i drugi napredni položaji. Posebna pažnja pridaje se osnovnim asanama. Na početku sata se izvodi WARM UP kroz tradicionalni Pozdrav suncu Hatha yoge iza kojeg slijedi posebna serija asana Shiva Namaskar Vinyasa, nakon toga izvode se asane (yoga položaji). Najveća kruna satova su meditativne asane, pranayame (rad sa dahom i pranom) i yoga nidra (jogičko spavanje) koji su ugrađeni u duboke korijene Dharma Mittrina učenja.

U Element Yoga Studiju prakticira se Dharma yoga, vrsta yoge koja se temelji na 50 godina iskustva legendarnog učitelja Sri Dharma Mittre u klasičnoj tradiciji yoge. Praksa je primjerena za sve razine polaznika, od potpunih početnika do dugogodišnjih praktičara i pristupačna mnogima jer susreće potrebe za svakoga u skladu sa njihovim stanjem. Kako se kreće kroz različite serije/razine, to ohrabruje da se ide dublje i iskusi meditativni i duhovni način prakse.
Dharma yoga temelji se na ahimsi (nenasilju) kao prvoj stepenici yoge. Nenasilje prema sebi, svom tijelu, umu, kao i svima drugima, uključujući i životinje. Utječe na dobro zdravlje, čisti um i ljubazno srce. Stjecanje duhovnog znanja omogućuje ostvarenje punog potencijala. To znanje je moć koje pročišćava čovjeka od nečistoća na svim razinama i smiruje um, što dovodi do optimalnog zdravlja, općeg blagostanja i samoosnaživanja.
Joga označava sustavan pristup duhovnim vježbama unutar Indijskih i religijskih tradicija u njenoj sferi utjecaja. Sastoji se od niza poza, meditacija, kontrole disanja, napjeva i drugih tehnika za pomoć pojedincima u izgrađivanju samoostvarenja, olakšavanja bilo kakve patnje i omogućavanju stanja oslobođenja. Zbog toga je tradicija joge upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 2016. godine.

Dođite, a “Cipele i ego ostavite pred vratima!”