Novi termin predavanja “Obavezna i dodatna cjepiva 2019. – 2021., Republika Hrvatska”, Tatjana Tot, dr. med., spec. klin. mikrobiologije

Zbog bolesti predavačice najavljeno predavanje održat će se u novom terminu, 23. rujna 2019. u 17 sati!

Pozivamo vas na predavanje “Obavezna i dodatna cjepiva 2019. – 2021., Republika Hrvatska” koje će se održati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac. Predavanje će održati Tatjana Tot, dr. med., spec. klin. mikrobiologije povodom obilježavanja 10 godina programa “Bebe u knjižnici”.
Cijepljenje, kao najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća, spasio je više života nego bilo koja druga medicinska intervencija u povijesti. Javnozdravstveni programi masovnog cijepljenja doveli su do kontrole zaraznih bolesti protiv kojih se cijepi. Sva cjepiva koja se koriste u Hrvatskoj prošla su potrebna klinička ispitivanja i registrirana su od strane HALMED-a (Agencije za lijekove i medicinske proizvode).
Cilj je predavanja približiti djelovanje, sastav, učinkovitost, ali i napomenuti moguće nuspojave, upozorenja kao i epidemiološke podatke vezane uz obavezna (11 obaveznih cjepiva u RH u navedenom razdoblju; protiv difterije, tetanusa, hripavca, dječje paralize, ospica, zaušnjaka, rubele, tuberkuloze, hepatitisa B, bolesti izazvanih Haemophilus influenzae tip B i pneumokokne bolesti), i ostala dodatna cjepiva dostupna u RH!
Predavanje je namjenjeno širokoj publici te se sudionici pozivaju na otvorenu diskusiju i raspravu nakon predavanja oko svih nepoznanica, zapažanja i dvojbi.
Tatjana Tot (rođ. 1975. u Karlovcu), završila je Studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i specijalizaciju iz kliničke mikrobiologije. Radi na Odjelu za kliničku mikrobiologiju Opće Bolnice Karlovac. Na doktorskom je studiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu s temom iz područja virologije.