Predavanje “Pravilna prehrana – istine i zablude o dijetama”, Nataša Šoštarić, nutricionist

Pozivamo vas na predavanje “Pravilna prehrana – istine i zablude o dijetama”, iz ciklusa predavanja “Znanjem do zdravlja”, koje će se održati 11. travnja 2018. u 18 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1). Predavanje je pripremila Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.
Debljina je jedan od najvećih javnozdravstvenih problema i izazova današnjeg društva i predstavlja jedan od najznačajnijih čimbenika rizika za nastanak kroničnih nezaraznih bolesti. Postoje znanstveni dokazi da se promjenom loših prehrambenih navika i povećanjem tjelesne aktivnosti može značajno utjecati na regulaciju tjelesne težine, a time se smanjuje rizik za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti. Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije namijenjeno je za sve zdrave odrasle osobe koje žele provjeriti stanje zdravlja svog organizma vezano uz uhranjenost i dodatno ga unaprijediti, te osobe s prekomjernom tjelesnom težinom i pretile osobe kao i cjelokupnu javnost. Sve usluge su besplatne!
U rad savjetovališta uključen je i nutricionist koji vodi radionice kojima je cilj podizanje svijesti o značaju pravilne prehrane u očuvanju zdravlja te edukacija polaznike o principima pravilne prehrane.

Predavanje je organizirano u suradnji Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.