Predavanje “Rezistentne bakterije – kako se ponašati u bolnici”, Tatjana Tot, dr. med.

Predstavljamo vam treće po redu predavanje iz ciklusa “Znanjem do zdravlja” pod nazivom “Rezistentne bakterije – kako se ponašati u bolnici”. Tatjana Tot, dr. med., govorit će o bakterijama koje žive u nama i s nama od postanka čovječanstva, ali i o njihovom mijenjaju tijekom vremena zbog upotrebe antibiotika. Vremenom su neke od bakterija postale otporne na standardne oblike zaštite kao i na antibiotske lijekove. Cilj je ovog predavanja naučiti kako izbjeći infekcije te kako se ponašati i zaštititi sebe i svoje najmilije. Pozivamo vas da nam se pridružite u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, 15. ožujka 2018. u 18 sati, na ovom edukativnom susretu koji je namijenjen svim uzrastima, od školske dobi nadalje.
Tatjana Tot rođena u Karlovcu 1975. godine. Završila je Prvu gimnaziju u Zagrebu te Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Predavala je u Srednjoj medicinskoj školi u Karlovcu. Na petoj je godini specijalizacije iz Kliničke mikrobiologije. Tijekom specijalizacije objavila je stručni rad o uzročnicima bakterijskog meningitisa te sudjeluje u nekoliko znanstvenih projekata vezanih uz rezistentne mikroorganizme i uzročnike respiratornih infekcija.

Osluškujući potrebe svojih korisnika, 2018. godinu započeli smo sa ciklusom predavanja, “Znanjem do zdravlja”. Ciklus je zamišljen kao edukativno-preventivni program građana koji bi se odvijao u suradnji sa stručnjacima iz karlovačkih zdravstvenih ustanova. Cilj nam je predstaviti i upoznati naše sugrađane sa širokim spektrom tema iz područja zdravlja i medicine te uz stručnu pomoć pružiti korisne zdravstvene informacije.