Predstavljanje knjige “Geopolitika smisla života” Danka Plevnika

Plakat Danko Plevnik manjePredstavljanje knjige “Geopolitika smisla života” Danka Plevnika, u ponedjeljak, 19. listopada 2015. godine, s početkom u 18 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”

Knjigu će predstaviti nakladnik Krešimir Godina, dr.sc. Josip Žunić, prof. dr. Ivan Markešić i autor dr.sc. Danko Plevnik.

“Danko Plevnik je iznio novi pogled na geopolitiku, koja se uglavnom veže uz geografiju, promjene granicâ ili iskorištavanje resursâ neke zemlje, iako se u novije vrijeme geopolitika zapravo bavi proširenjem interesâ, vrijednostî i pogledâ jedne zemlje ili više zemalja, odnosno proširenjem nečijega smisla života. Premda je naizgled riječ o potpuno novom fenomenu, on je zapravo jako star, o čemu svjedoči širenje velikih svjetskih religija i prihvaćanje njihova svjetonazora i smisla života koji kao trajne vrijednosti opstaju unatoč znanstvenomu, tehnološkom i društvenom napretku. Bude li čovječanstvo sposobno te vrijednosti promatrati kao opće dobro i u njima nalaziti niti koje povezuju različite zemlje, kulture i civilizacije, a ne niti koje ih razdvajaju, svijet će biti na dobrom putu
da postane ljepše mjesto za život.” (akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti)