Predstavljanje knjige “Halal – standard po mjeri čovjeka” autora doc. dr. sc. Aldina Dugonjića

Pozivamo vas na predstavljanje jedinstvene knjige u zemljama regije pod naslovom “Halal – standard po mjeri čovjeka” autora doc. dr. sc. Aldina Dugonjića. Autor u knjizi polazi od pojašnjavanja pojma halala. Približava značenje halal proizvoda i usluga uređujući knjigu živopisno pomoću praktičnih primjera s tržišta prehrane, kozmetike, turizma i ugostiteljstva. Knjiga je informativna i poučna za sve radoznale čitatelje, jednako kao što je i korisno i praktično štivo poslovnom sektoru koji razvija, posluje i daje dodatnu vrijednost svojim kupcima ponudom halal proizvoda i usluga.
Zašto i kako se razvija halal tržište te koji su izazovi i perspektive na halal tržištu? Koja je uloga halala u certificiranju i standardizaciji? Koliki je utjecaj halala na čimbenike bitne za rast i razvoj gospodarstva? Je li i kako halal doprinosi izvozu i turizmu u Hrvatskoj? – Samo su neka od pitanja na koja odgovara autor u knjizi koja sveobuhvatnim pristupom obrađuje temu halala općenito, te daje i poseban osvrt na Hrvatsku.
“Često se za halal tržište misli da je vezano samo za zemlje gdje su muslimani većina, no zbog sve većeg rasta muslimanske populacije te svijesti o zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti halal proizvoda, ono je postalo najbrže rastuće globalno tržište, pa mu se kao takvom treba i pristupiti.”
Knjigu će u četvrtak, 7. 11. 2019., u 18:00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Ljudevita Šestića 1, Karlovac, predstaviti Admir ef. Muhić, glavni imam MIZ-a Karlovac, i doc. dr. sc. Aldin Dugonjić, autor knjige i rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj.
Suorganizatori ovog događanja su Medžlis Islamske zajednice Karlovac i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

“Kvalitetna obradba podataka prikupljenih tijekom istraživanja pomaže da se vrlo brzo stekne dojam značenja halala u različitim segmentima društva.”
muftija akademik Aziz ef. Hasanović

“Obzirom da broj potrošača halal proizvoda u svijetu znatno raste, halal tržište nije više jedna mala niša, nego jedno od najznačajnijih tržišta sa velikom stopom rastu. Tako da je ova knjiga od izuzetnog značaja za hrvatsko gospodarstvo u cilju pronalaženja novih tržišta.”
prof. dr. sc. Suad Bećirović

“Smatram da će pred čitatelje doći jedan kompleksan cjelovit tekst kojim autor želi približiti sveobuhvatni pojam halal razumljiv kako ljudima islamske vjeroispovijesti tako i ljudima drugih vjera. Ova će knjiga biti veliki doprinos u edukaciji sviju u akademskoj zajednici, kako onih na osobnom nivou tako i onih koji žele ozbiljan i odgovoran pristup halal tržištu.”
doc. dr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak