Predstavljanje knjige motivacijskih poetskih zapisa “Šalabahter života: Neopisivo” Danijele Martinović

Pozivamo vas na predstavljanje knjige motivacijskih poetskih zapisa “Šalabahter života: Neopisivo” naše poznate pjevačice Danijele Martinović, u utorak 18. veljače 2020., u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac s početkom u 18 sati
Prva knjiga, nazvana samo “Šalabahter života”, objavljena je 2016. godine i vrlo brzo rasprodana. I u svojoj drugoj knjizi Danijela poziva čitatelje u svoj poetski svijet, u nježno lirsko tkanje opservacija o svijetu, ljubavi i ljudima… Katkad meka, katkad nepopustljiva, a katkad nježna i zaljubljena, no uvijek svoja i prepoznatljiva, Danijela se predstavlja kao zrela pjesnikinja koja suvereno vlada zakonitostima poetskoga kazivanja i svakako će iznenaditi, i to ugodno, mnoge čitatelje koji je doživljavaju “samo” kao pop-pjevačicu. Danijela je ozbiljna i duboka osoba, znatiželjna i zaigrana, osoba koja zapravo ima nekoliko ozbiljnih umjetničkih identiteta, i u svima se odlično snalazi.
Čitateljima poklanja nježno lirsko tkanje opservacija o svijetu, ljubavi i ljudima, te jasno daje na znanje: poetski projekt “Šalabahter života” nije bio tek jednokratni, kratki izlet, nego čvrsta, nova okosnica rada umjetnice željne izazova i drugačijih načina komunikacije. U još jednoj neobičnoj zbirci poezije, intimnih uvida, parabola i duhovnih (i duhovitih) naputaka za život, Danijela hrabro polazi od sebe i svojih iskustava, ne bi li ih proslijedila čitatelju, pritom ne skrivajući svoju nevjerojatnu zaigranost i dubinu promišljanja.