Predstavljanje knjige [psi]

Pozivamo vas  na predstavljanje knjige [psi],
knjige koja je s razlogom proglašena književnim fenomenom

u srijedu, 11. listopada 2017., u 18.00 sati

Ilirska dvorana, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”
(Ljudevita Šestića 1, Karlovac)

u okviru Slovenskih dana u Karlovcu

O Erosu i knjizi govorit će autorov veliki prijatelj, slovenski kazališni i filmski glumac, Bojan Maroševič.

Knjiga je to o kojoj se priča. Knjiga koja vam otvara oči, um i srce. Jedno jedino slovo može promijeniti riječ, jedna jedina riječ može promijeniti rečenicu i jedna jedina rečenica može promijeniti knjigu. Jedna jedina knjiga može promijeniti cijeli svijet.
Čitanjem knjige [psi] dobivate priliku na 777 stranica saznati 770 tajni i otkriti 7 dokaza života, priliku da upoznate dvanaest ljudskih karaktera i pogledate se u jedno neobično ogledalo! [psi] je ogledalo vaše psihe i ogledalo u kakvom se još niste gledali. (Eros, autor)
U originalu je objavljena 2010. godine u Sloveniji.

Eros je moderan mladić koji zbog razočaranja u ljubavi pobjegne od kuće. Nekim slučajem koji nije slučajan nađe se u neobičnom svijetu svih misli. Tamo sretne psa, metaforu Života, a on mu razotkrije prvu od sedam tajni. Eros na taj način spozna istinu. Ta spoznaja ukloni njegovu bol, ali zato Eros Životu duguje uslugu – čovječanstvu mora vratiti ljubav.
Kroz stvarne životne primjere, Eros nam otkriva odgovore na pitanja koja si postavljamo čitav život. Svijet promatran očima naših triju razuma – Racija, Emocija i Instinkta – objašnjava nam koliko različito je moguće vidjeti, shvaćati i razumjeti istinu.

“Knjiga [psi] me vratila razmišljanjima o temeljnim poukama o našem bivanju na ovom svijetu. Čini mi se da sam te pouke već primao: od svojih roditelja, učitelja, iz mudroslovnih knjiga, svetih spisa i osobnog iskustva. Pročitao sam je. I još ću je čitati.” (Stipe Božić, hrvatski alpinist, putopisac, redatelj dokumentarnih filmova)