Predstavljanje knjige Roberta Torrea “Ima li života prije smrti?”

Pozivamo vas na predstavljanje najnovije knjige psihijatra dr. Roberta Torrea “Ima li života prije smrti?” koja će se održati u četvrtak, 30. 5. 2019. u 18 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

U svojoj najnovijoj knjizi, izazovna naslova “Ima li života prije smrti?” naš ugledni zagrebački psihijatar dr. Robert Torre pokušava iz prvog lica na temelju vlastitog duha i vlastitog iskustva odgovoriti na suštinska pitanja naše egzistencije. Naravno, to su uvijek nelagodna i tegobna pitanja.
Živeći u strahu od smrti, po diktaturi mode, vječne mladosti i zdravlja, kao da želimo poništiti trajanje. Želimo dug život, ali se ne pitamo za kvalitetu tog života. Živjeti dugo i bez pravog sadržaja i nije neka izgledna perspektiva. “Ima li života prije smrti” nije neka popularna literatura. Ovakav spoj psihoanalize, filozofije egzistencije i fenomenologije nije ambiciozni pokušaj “prodavanja magle” kao većina self help literature. Autor ne koristi izopačenost društvenih prilika i nema namjeru pokupiti novce od naivnih čitatelja obećavajući rješenja za koje unaprijed zna da nisu realna i moguća.