Predstavljanje knjige Smijeh slobode Borisa Pavelića

smijeh
Hrvatko novinarsko društvo Karlovac, Knjižnica za mlade i Izdavačka kuća Adamić vas pozivaju na predstavljanje knjige Borisa Pavelića Smijeh slobode-uvod u Feral Tribune (drugo izdanje) koje će će se održati u utorak, 19.5.2015. u 19h u Knjižici za mlade, Banjavčićeva 8. Družit ćemo se s Borisom Pavelićem (autorom), Draganom Ogurlićem (urednikom) i novinarima Ladislavom Tomičićem i Damirom Kundićem.

“Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune” je 700-stranična i bogato ilustrirana epopeja o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune. Autor podrobno opisuje fenomen Feral Tribunea od dana nastanka davne 1983. kao humorističkog podlistka Nedjeljne Dalmacije pa sve do gašenja samostalnog tjednika 2008. godine te objašnjava važnost Feral Tribunea za vrijeme u kojem je izlazio, kao i za današnjicu. Zbog presjeka svih važnih događaja u 25-godišnjem razdoblju knjiga prerasta u malu ali impresivnu „feralovsku“ povijest Hrvatske.

Boris Pavelić rođen je 1967. u Rijeci. Studij komparativne književnosti i filozofije je završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Novinar je od 1990. Objavljivao je, među ostalim, u Večernjem listu, Glasu Slavonije, Nacionalu i Feral Tribuneu. Od 2000. do danas novinar je Novoga lista iz Rijeke. Dobitnik je nagrade Hrvatskoga novinarskog društva za seriju reportaža o novim demokracijama Srednje Europe, koje su 2002. objavljene u Novome listu. Autor je knjige 10 boljih godina – Bilanca građanina-predsjednika Stjepana Mesića (Novi Liber, 2010).