Predstavljanje slikovnice “Pikavica Evica upoznaje svijet”

U subotu, 23. ožujka 2019., u okviru programa “Bebe u knjižnici”, na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta održat će se predstavljanje slikovnice “Pikavica Evica upoznaje svijet”. Sudjeluju Ivana Francišković Olrom, autorica teksta, Mario Šimić, ilustrator, i Ivana Štedul, terapeutkinja.
Pikavica Evica malena je slikovnica nastala s puno ljubavi i pažnje prema najmlađima, ali i prema svima koji o njima brinu. Razvijena je u suradnji s vrijednom terapeutkinjom Ivanom Štedul iz tvrtke SenzoGYM, u dobroj namjeri poticanja rane stimulacije kao ključa otvaranja maksimalnih djetetovih potencijala. Primjenom odabranih razvojnih aktivnosti kod najmlađih potiču se senzomotoričke, kognitivne, socijalne i emocionalne vještine. Maleni tako postaju motorički spretniji, senzorno zadovoljniji i samostalniji. Baš poput naše Pikavice Evice.
Slikovnicu je objavila Naklada Šumek iz Karlovca te kao i ostala izdanja ovog nakladnika, potiče na pozitivan odnos prema okolišu, sebi i drugima.
O urednom dječjem razvoju govoriti će Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja i radna terapeutkinja, dok će priču o Evici kroz slike i razgovor predstaviti autori, Ivana Francišković Olrom i Mario Šimić. Na kraju ćemo zajedno vježbati i igrati se.
Povedite najmlađe na ugodno subotnje druženje i zajedno s Evicom upoznajte svijet.