Predstavljanje trećeg nastavka trilogije “Peta dimenzija” pod nazivom “Vrijeme snova” autora Tomislava Beronića

Pozivamo vas na predstavljanje trilogije “Peta dimenzija” autora Tomislava Beronića s naglaskom na treći nastavak trilogije pod nazivom “Vrijeme snova”. Predstavljanje će se održati u srijedu, 29. siječnja 2020., s početkom u 19:00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac. U okviru ovog multimedijskog događanja bit će predstavljena i zvučna knjiga “Tajanstveni tekton” (2. dio trilogije) u suradnji s USKA Karlovac. U predvorju knjižnice, u prostoru ispred Ilirske dvorane, samo ćete ovu večer moći razgledati postav slika Zdravka Valentina Novosela na temu Pete dimenzije. Cjelokupni program bit će oplemenjen glazbenom pratnjom Mirsada Bećirovića i prijatelja.

http://petadimenzija.online/


PETA DIMENZIJA
U eksperimentu s Teslinim zavojnicama, istražujući bežični prijenos energije, mlada znanstvenica Dorothea Eden otkriva ulaz u petu dimenziju, energetski prostor u kojem su zabilježena sva sjećanja civilizacije. U petoj dimenziji susreće tektone – povijesne osobe koje su pridonijele razvoju svijeta kakav danas poznajemo. Znanstvena avantura donosi zapanjujuća otkrića, ali i opasnosti… Isaac Newton, Hypatia, Ibn Sina, Jeshua povijesni su likovi koji odvažnoj Dorothei pomažu otkriti kako tektonske prolaze koristiti za novi napredak čovječanstva.
Književna nagrada Artefakt 2017. za najbolju knjigu na području spekulativne fantastike prema izboru publike, RIKON.

TAJANSTVENI TEKTON
Laboratorijska istraživanja bežičnog prijenosa energije pomoću Teslinih zavojnica su uspješno završena i sada sve to treba provjeriti u stvarnom svijetu. Mlada znanstvenica dr. Dorothea Eden, koju smo upoznali u knjizi Peta dimenzija, traži nekoliko stotina kvadratnih kilometara nenaseljenog područja i bez značajnijeg ljudskog utjecanja, za dvogodišnje terensko istraživanje. Put je vodi kroz pustinje od Sahare do Australije. Vremenom postaje svjesna činjenice kako joj najveće prepreke ne postavlja priroda već moćnici čije interese ugrožavaju očekivani rezultati njezinog rada. U napetom trileru glavna junakinja otkriva zakulisne igre koje prijete njezinom istraživačkom timu. Tragom tajanstvenog tektona, čiji identitet grozničavo pokušava otkriti, dolazi do konačne spoznaje svoje misije.

VRIJEME SNOVA
Terenska istraživanja su vrlo zahtjevna! Izloženi neočekivanom pritisku javnosti dr. Dorothea Eden i njezin tim ulažu velike napore kako bi svoj posao odradili uspješno. U pustinji Australije, gdje provodi svoja istraživanja, Thea otkriva veliki prostor s nekim osobinama tektonskih portala i upoznaje one koje se tim prostorom služe desecima tisuća godina. Drevna znanja i njegovi čuvati postaju jedini izlaz iz zamršenog klupka različitih interesa s kojima se susreće.

Tomislav Beronić rođen je 1965. godine u Vukovaru. Odrastao je u radničkoj obitelji, a djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka. Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Sportsko zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu. Tijekom studija radio je u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina proveo je u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radio kao programer i nakladnik. Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši svoj obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.
Prvu knjigu, Peta dimenzija, objavio je potkraj jeseni 2016. godine, a već u listopadu 2017. s njom je osvojio RIKON-ovu književnu nagradu Artefakt za najbolji roman iz područja spekulativne fantastike prema izboru publike. Drugu knjigu, Tajanstveni tekton, završio je u proljeće 2018. godine, a treću Vrijeme snova krajem ljeta 2019.