Predstavljanje zvučne knjige “Peta dimenzija” i knjige “Tajanstveni tekton” autora Tomislava Beronića

U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine s početkom u 18 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac održat će se čak dvostruko predstavljanje knjiga Tomislava Beronića, u dva formata – zvučnom i standardnom, papirnatom.
Beronić je autor dva romana “Peta dimenzija” (2016.) i “Tajanstveni tekton” (2018.), prva dva u predviđenoj trilogiji. Prvi roman, “Peta dimenzija”, osvojio je književnu nagradu Artefakt 2017. za najbolji roman iz područja spekulativne fikcije prema izboru publike na Konvenciji fantastike RIKON (Rijeka, listopad 2017.). Prije dvije godine, na karlovačkom predstavljanju knjige “Peta dimenzija”, predsjednik Udruge slijepih “USKA” Karlovac, Mirsad Bećirović, primio je od autora izjavu o ustupanju autorskih prava za izdavanje zvučne knjige. Tako će Udruga slijepih “USKA” Karlovac ovom prilikom predstaviti publici jedinstveni projekt u Hrvatskoj – nagrađeni avanturistički SF triler “Peta dimenzija” u formatu zvučne knjige. U predstavljanju zvučne knjige sudjelovat će i autor djela, Tomislav Beronić.
U nastavku večeri autor će predstaviti svoj novi roman “Tajanstveni tekton”, drugi iz najavljene trilogije.
Inače, autor nije pisac po zanimanju. Bavi se nečim sasvim suprotnim. Programira poslovne aplikacije, uglavnom za turistički sektor. Bavi se brojkama i slovima te ne isključuje mogućnost da je, makar podsvjesno, uzročno-posljedičnu vezu računalnih programa prekodirao u ideju o petoj dimenziji. Kako sam kaže, ponekad mu se čini da to sve skupa ima neke veze.
Dođite, bit će zanimljivo!