Predavanje/radionica “Što sve moram naučiti do trećeg rođendana?”, predavačica Iva Barić, certificirani terapeut senzorne integracije i praktičar rane intervencije

Pozivamo vas na predavanje/radionicu u okviru programa “Bebe u knjižnici” na temu “Što sve moram naučiti do trećeg rođendana?” koje će održati Iva Barić, bacc. physioth., certificirani terapeut senzorne integracije i praktičar rane intervencije. Susret će se održati 25. siječnja 2020. s početkom u 10 sati na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

Prve tri su najvažnije, to već svi znamo. No, zašto je tome tako saznajte na predavanju “Što sve moram naučiti do trećeg rođendana?”. Razvoj djeteta složen je neurobiološki proces potaknut iskustvima koje naši mališani dobivaju iz okoline u kojoj žive. Odgovornost nas odraslih je osigurati im poticajnu okolinu u kojoj će moći naučiti sve što im je potrebno za savladavanje svakodnevnih izazova. Kako izgleda tipičan razvoj, koje su važne razvojne prekretnice, na što obratiti pažnju i kome se javiti ako uočite odstupanja, teme su o kojima ćemo pričati na radionici.

Iva Barić rođena je u Karlovcu. Završila je srednju Medicinsku školu Karlovac (obrazovni program – fizioterapeutski tehničar), a zatim i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu (stručni studij fizioterapije). Polazila je i specijalistički trening “Analiza pokreta i učenje obrazaca pokretanja kod djece s cerebralnom paralizom i sličnim neurološkim stanjima” temeljen na MAES Therapy pristupu, pod vodstvom Jean Pierre Maesa, te specijalističku edukaciju terapije senzorne integracije na University of Southern California division of occupational science and therapy, Western Psychological services, završetkom koje je dobila licencu za provođenje terapije senzorne integracije te provođenje i interpretiranje testa senzorne integracije i praksije. Sudjelovala je na obavijesnom tečaju “Marte Meo® prirodna potpora razvoju” i na radionicama “Rana intervencija” (Early intervention masterclass workshop) pod vodstvom Margaret Miller i “Grubo motoričko funkcioniranje kod djece s klasifikacijom cerebralne paralize”. Stručno se usavršila iz mnogih područja, sudjelovala je i na brojnim radionicama, programima i konferencijama vezanima uz područje rada sa djecom sa odstupanjima u razvoju kao što su: Floortime pristup, NTC sustav učenja (Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ), Uključivanje pasa pomagača u terapijske aktivnosti, Zarolaj klikere ( edukacija iz psihologije kreativnosti).
Članica je brojnih stručnih organizacija: Hrvatska komora fizioterapeuta, Akademija za razvojnu rehabilitaciju, EACD ( European Academy of Childhood Disability)…
Radno iskustvo stekla je u Udruzi za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, na radnom mjestu fizioterapeuta i terapeuta senzorne integracije, u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG – Karlovac te u “iLab” – udruzi stručnjaka za habilitaciju djece s teškoćama u razvoju i cjelokupnu podršku njihovim obiteljima i NeuroArt – kabinetu za podršku integriranom razvoju djeteta.