Radionica “Detekcija laganja na temelju facijalnih ekspresija”, dr. sc. Domagoj Švegar

Društvo psihologa Karlovac u suradnji s Gradskom knjižnicom “Ivan Goran Kovačić” Karlovac organizira stručnu radionicu “Detekcija laganja na temelju facijalnih ekspresija” u četvrtak, 14. lipnja 2018. u 18:00 sati, na Odjelu audiovizualne građe. Radionicu će voditi Domagoj Švegar, doktor znanosti iz područja kognitivne psihologije, u suradnji s Ivanom Barić, prof. psih., Anom Budimir, prof. psih., i Aleksandrom Protulipac Čalić, prof. psih., članicama Društva psihologa Karlovac.
Polaznici će na radionici upoznati osnovne ljudske emocije i njihove funkcije te pokrete lica karakteristične za ekspresije straha, tuge, ljutnje, radosti, gađenja i iznenađenja. U interaktivnom dijelu polaznici će uvježbavati facijalno izražavanje pojedinih komponenti svake od tih emocija te analizirati videozapise govora svjetski poznatih političara i nepoznatih stranih osoba u realnim situacijama.
Dr. sc. Domagoj Švegar završio je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Magisterij i doktorat stekao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani iz područja kognitivne psihologije. Autor je dviju znanstvenih monografija i više od dvadeset znanstvenih radova, većinom iz područja kognitivne psihologije i emocija. Radi kao poslijedoktorand na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.