Radionice i slušaonice “I ja želim čitati!”

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj započinje s čitaonicama i slušaonicama koje će se odvijati na Odjelu audiovizualne građe. Time se, ujedno, uključuju u kampanju “I ja želim čitati!” koju je Hrvatsko knjižničarsko društvo, u interesu javnosti, pokrenulo kako bi neometano i ravnopravno osiguralo pristup književnim djelima za sve dobne skupine koje imaju teškoće u čitanju. Cilj je kampanje informiranje i educiranje, ali i senzibiliziranje javnosti.
Kroz radionice želimo potaknuti štićenike Centra na socijalnu interakciju, te njihovo kreativno izražavanje i pristup informacijama. Korisnici programa organiziranog stanovanja time će dobiti podršku i pristup informacijama o svim životnim područjima. Potiče se korištenje usluga, kulturnih i rekreativnih sadržaja koje lokalna zajednica nudi.
Kao ravnopravni članovi društva, korisnici u inkluziji kroz slušaonice sami odabiru tijek i sadržaj radionica koje su zamišljene kao slušaonice i čitaonice o njima zanimljivim temama. Radionice će se odvijati jednom mjesečno.