Stručni skup “Poticanje jezično-govornog razvoja kao temelja pismenosti”

Ove se godine po prvi puta u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” Karlovac održava skup s temom poticanja jezično-govornog razvoja kod djece, rane pismenosti te razvoja metode globalnog čitanja kod djece. Održat će se u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac 27. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati.
Djeca i odrasli s teškoćama u čitanju često su obilježeni predrasudama. Njihova se prava često zaobilaze, a pristup knjizi im je zbog teškoća ograničen. Ovaj je skup organiziran kako bi se pomoglo stručnjacima u radu s djecom s teškoćama. Na skupu će biti predstavljen font i aplikacija Omotype.
Na skupu će sudjelovati pozvani predavači, stručnjaci iz područja logopedije za navedene teme te će biti predstavljeni primjeri dobre prakse.
Ciljevi skupa:
– razvoj i poticanje pismenosti kod djece;
– predstavljanje djelotvornih programa koji motiviraju i potiču pismenost kod djece s teškoćama u čitanju;
– poticanje suradnje svih sudionika uključenih u programe poticanja jezično govornog razvoja kod djece s teškoćama u čitanju.

Skup je organizirala Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac u suorganizaciji sa Centrom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Poliklinikom za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac. Podržali su ga Hrvatsko knjižničarsko društvo, Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksije “I ja želim čitati” i Nacionalna kampanja “Čitaj mi!” Organiziran je uz financijsku potporu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

Program stručnog skupa