Virtualna izložba fotografija “Naše četiri ljepotice” autora Nenada Sužnjevića

S velikim vam zadovoljstvom predstavljamo virtualnu izložbu fotografija “Naše četiri ljepotice” autora Nenada Sužnjevića koju možete pogledati na mrežnoj stranici, Facebook stranici i YouTube kanalu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac od 1. prosinca 2020. godine.

Fotografije ljepotica, rijeka Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre, snimljene su na području gradova Karlovca i Duge Rese. Većina crno bijelih fotografija snimljene su klasičnim tehnikama te naknadno digitalno obrađene, a manji dio fotografija snimljen je digitalnom tehnikom. Za klasično fotografiranje korišteni su Nikon, Rolleiflex i Hasselblad, a za digitalne fotografije Olympus i Nikon fotografski aparati. Tehničku obradu fotografija nakon snimanja, razvijanje negativa, digitalizaciju i post procesiranje pozitiva te izradu animacije potpisuje autor.

Nenad Sužnjević rođen je 1961. godine u Karlovcu gdje bez prekida živi i radi i danas. U Karlovcu završava osnovnu školu te maturira na gimnaziji Dr. Ivan Ribar 1979. godine. Iste godine upisuje Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je diplomirao 1984. godine. Od tada pa do danas profesionalno radi kao projektant arhitekture. Član je Hrvatske komore arhitekata od njenog osnivanja.
Fotografijom, kao drugom kreativnom djelatnosti, bavi se od najranije mladosti. U radu podjednako koristi klasične tehnike na filmu i digitalne tehnike.

Više fotografija možete naći na web adresi:
https://www.flickr.com/photos/147271304@N05/albums