Zvjezdano ljeto 2021. u knjižnici

2. Zeleni festival – Karlovačka zelena priča (Program, Plakat)
25. 6. 2021., od 10 do 17 sati, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Ljudevita Šestića 1
U okviru 2. Zelenog festivala održat će se stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem na temu promjena u prirodi nastalih pod utjecajem prirodnih katastrofa i čovjeka; predstavljanje knjige Gorana Šafareka Divlja priroda Hrvatske; izložba fotografija Dinka Stopića Svemir pod nogama; posterska izlaganja na temu Knjižnice i zaštita okoliša; Sajam poljoprivrednih proizvoda OPG-ova KŽ; predstavljanje institucija i udruga koje se bave ekologijom.

Radionica Gradonačelnikov lanac u novom ruhu (Plakat)
od 28. do 30. 6. 2021., od 11 do 12 sati, Odjel za djecu predškolskog uzrasta, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Ljudevita Šestića 1
Radionica na kojoj će se napraviti novi Gradonačelnikov lanac, (ne)službeni lanac Grada Karlovca, na podlogama u obliku šesterokrakih bedema stare karlovačke četvrti „Zvijezda“ isprintanima na 3D printeru i s dječjim radovima u sredinama zvijezda.

MARS(h) u KZM: osamnaesti rođendan Knjižnice za mlade (Plakat)
2. 7. 2021., Knjižnica za mlade, Ivana Banjavčića 8
od 17 do 19 sati, dvorište KZM-aRadionica „Napravi svoj svemir“
Nikola Tesla pokušavao je shvatiti ključeve svemira i smatrao je da se nalaze u brojevima 3, 6, i 9. Na radionici možete stvoriti svoje svemire i galaksije u staklenkama po svojim „ključevima“ i principima.
od 19 do 20 sati, izložbena dvorana KZM-aOtvorenje izložbe „Korijenje“ autorice Anite Kos
Inspiracija Aniti Kos je priroda te povezanost prirode i čovjeka. Promatrača uvlači u fragmentirane prizore i nastoji ga odvući od uobičajenog razmišljanja. Koristi tehnike crtanja tintom, kolaža na papiru, ulja na platnu i animacije.
od 20 do 22 sata, ispred KZM-aSvemirska svirka: koncert Nos tress

Glazbena radionica Magični zvuci (Plakat)
3. 7. 2021., od 10 do 11 sati, Urbani park Hrvatskog doma, Frana Kurelca 4
U okviru Đačkih ljetnih dana održat će se radionica na kojoj će se djeca upoznati s tibetanskim zvučnim zdjelama i gongovina te načinom kako ih koristiti da probude kreativnost i potaknu i unaprijede osjetila, razvoj senzornih, kognitivnih i emocionalnih sposobnosti. Voditeljica je Višnja Bilen, certificirana praktičarka Peter Hess zvučne masaže.

Žonglerska radionica Poi (Plakat)
od 5. do 9. 7. 2021., od 10 do 11 sati, Urbani park Hrvatskog doma, Frana Kurelca 4
U okviru Đačkih ljetnih dana provest će se radionica Poi žonglerske tehnike porijeklom s Novog Zelanda, koja je zabavna, razvija motoriku i koordinaciju, poboljšava koncentraciju, smanjuje stres i napetost. Voditeljica radionice je Gabrijela Brletić – Magmatikka.

Pričaonica i radionica Konradova prodavaonica ptica (Plakat)
8. 7. 2021., od 18 do 19 sati, Urbani park Hrvatskog doma, Frana Kurelca 4
U prvom dijelu programa Nataša Vojnović ispripovijedat će priču prema slikovnici Nene Lončar „Konradova prodavaonica ptica“, a nakon pričaonice s djecom i roditeljima izraditi ptice od papira.

Radionica Otisak sa želatine (Plakat)
10. 7. 2021., od 10 do 11 sati, Urbani park Hrvatskog doma, Frana Kurelca 4
U okviru Đačkih ljetnih dana održat će se radionica na kojoj se skuhana želatina koristi kao podloga za izradu otiska različitih motiva. Radionicu vodi Marija Graša, diplomantica studija Grafike i primijenjene grafike pri zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Izložba Zaplovimo Kupom (Plakat)
od 12. 7. do 3. 9. 2021., Izložbeni salon „Ljudevit Šestić“, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Ljudevita Šestića 1, u radnom vremenu ustanove
Za 442. rođendan grada Karlovca bit će postavljena izložba koja će prikazati značaj rijeke Kupe i lađarstva za uspon Karlovca, vrste lađa i poznate karlovačke trgovačke obitelji, uz poneku zanimljivost i anegdotu vezanu uz Kupu.